cinca-cerqueda-bealEl Consell de ministres ha acordat en la sessió celebrada aquest dimecres donar suport econòmic al BC Andorra per fer realitat a l’ascens a la lliga ACB de bàsquet. La decisió s’ha adoptat després de constatar que l’entitat disposa d’un nou patrocinador privat que aportarà prop de 5 milions d’euros. L’ajut del Govern serà d’un màxim de 2,3 milions d’euros la temporada 2014-2015.

Aquesta aportació, sumada al finançament privat obtingut, permetrà a l’entitat a presentar els avals necessaris per la seva inscripció a la pròxima lliga ACB, que començarà l’octubre vinent.

L’acord del Govern i del Basquet Club Andorrà inclou el compromís que el suport públic s’anirà reduint fins el 50 per cent del total la temporada 2016-2017, quan tant l’aportació pública com privada se situï en els dos milions.

La secretaria d’Estat d’Esports s’ha posat en contacte aquest mateix dimecres amb les federacions ubicades al Pavelló Poliesportiu per informar-les de la decisió de donar suport al BC Andorra i de la desaparició del Casal de l’Esport. El Govern ja va aprovar el 28 de maig un avenç de fons de 970.000 per fer front a la licitació de la remodelació del Pavelló Poliesportiu i, la setmana passada, un nou concurs per seleccionar l’arquitecte que assumeixi la redacció del projecte.

El trasllat es realitzarà a partir del 15 de juliol a les antigues escoles de primera ensenyança d’Ordino. El Govern assumirà les despeses dels desplaçament, que no representaran un cost suplementari per a les entitats. En una segona fase, els clubs i federacions quedaran integrats en el Centre de Tecnificació d’Ordino, que quedarà configurat com la instal·lació de referència de l’esport andorrà. Segons l’estudi inicial, el condicionament no suposarà un cost superior als 200.000 euros.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha defensat la decisió de donar suport econòmic al BC Andorra constatant que a l’èxit esportiu cal sumar la implicació d’una societat privada amb un patrocini sense precedents a l’esport andorrà. Cinca ha expressat que, en cas de no rebre el suport públic, el club hauria hagut de descendir diverses categories, ja que jugar la lliga LEB or sense expectatives d’ascens perd qualsevol significat. Alhora s’ha apuntat l’aposta per un esport amb capacitat per aplegar al pavelló 3.000 persones i amb capacitat de contribuir a la cohesió social.

Jordi Cinca ha comparegut acompanyat del secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, i del coordinador d’Esports, Jordi Beal. Cerqueda, en la seva intervenció a agraït “l’esforç” i “la bona voluntat” de clubs i federacions que integren el Casal de l’Esport.

1 comentari

  1. Perquè han comparegut amb aquesta cara de pomes agres? Que no estan potser gens convençuts del que diuen? Ni ells saben dissimular… Que pleguin ja!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada