carismaEl Ministeri de Turisme i Medi Ambient i el Ministeri de Salut i Benestar han impulsat la nova botiga de Carisma, que s’ha inaugurat aquest migdia a Escaldes-Engordany. Es tracta del segon establiment d’aquesta associació sense ànim de lucre, que des del gener del 2011 gestiona amb èxit una botiga benèfica a l’edifici de la Closeta amb la col·laboració del comú de la Massana. L’acte ha comptat amb la participació del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp.

Carisma recapta fons per a donacions destinades a obres socials i organitzacions benèfiques andorranes a través de la venda d’objecte usats, alhora que ajuda a crear oportunitats d’ocupació per a les persones socialment desafavorides.

L’obertura del nou establiment també ha estat possible gràcies, per una banda al conveni amb l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENS) perquè el seu Servei d’Integració Laboral AGENTAS s’encarregui del funcionament de la botiga amb un equip de 8 persones amb diversitat funcional distribuïdes en diferents torns de matí i tarda i sota la supervisió d’un monitor, i, de l’altra, perquè Andbank els ha cedit, per un període de dos anys i de forma gratuïta, el local situat a l’avinguda Fiter i Rossell, 67, d’Escaldes-Engordany.

El Govern, a través dels departaments de Medi Ambient i Benestar, ha assumit les despeses de condicionament i publicitat de la botiga i els salaris dels primers sis mesos dels treballadors d’Agentas. Els sous seran retribuïts posteriorment amb els beneficis de la venda dels articles de la botiga.

A més està previst que fins a 3 usuaris més d’Agentas treballin en la recollida dels objectes de les deixalleries d’Andorra i s’encarreguin de la seva reparació i condicionament abans de ser venuts a la botiga.  

Tots aquests objectes, donats per benefactors i clients de CARISMA sense càrrec, i els recollits de les deixalleries, seran venuts per tal de recaptar fons per pagar les despeses del funcionament de la botiga (inclòs el personal subministrat per Agentas) i per recaptar fons per fer donacions a obres socials i entitats benèfiques andorranes, incloent-hi l’EENS Meritxell.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha facilitat l’aparcament per càrrega i descàrrega davant de la botiga i està realitzant la recerca d’un local proper per fer-lo servir de magatzem i taller de reparacions.

Totes les entitats implicades esperen que projectes com aquests puguin ser implantats també en d’altres parròquies d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada