El Govern ha donat aquest dimecres “un pas endavant important” perquè el país pugui comptar amb una unitat de radioteràpia, un servei que estaria operatiu el 2019. D’aquesta manera, el consell de ministres ha aprovat la licitació d’un concurs d’idees per a la construcció d’aquesta unitat, en un parcel·la adjacent a l’actual hospital. De fet, en aquest terreny també s’haurà de preveure una possible futura ampliació del centre hospitalari. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat el fet que amb aquesta licitació s’iniciï el projecte després que des de l’executiu hi hagués el compromís de materialitzar aquesta unitat de radioteràpia. De manera paral·lela, s’haurà de definir la gestió que s’haurà de fer d’aquest servei, és a dir, si se’n fa càrrec el SAAS o bé s’externalitza. De totes maneres, Cinca ha insistit que el més important és que formarà part de l’oferta sanitària pública.

La parcel·la té una superfície de 462 metres quadrats i la nova edificació constarà d’una planta o com a màxim dues, si bé ha de preveure ja els fonaments per a una futura ampliació de l’hospital. El terreny està situat entre Andorra la Vella (avinguda Doctor Mitjavila) i Escaldes-Engordany (avinguda Fiter i Rossell) i actualment està ocupada per un aparcament públic.

El concurs d’idees en què els professionals de l’arquitectura hauran de postular concedirà tres premis, el primer dels quals serà de 5.000 euros, el segon de 2.000 i el tercer de 1.000. Les propostes s’hauran de presentar com a molt tard el 29 d’octubre.

Cinca ha destacat el fet que amb la decisió presa pel Govern aquest dimecres es doni el tret de sortida a una infraestructura de la qual el Govern va decidir “dotar el país” i ha remarcat la importància ja que evitarà que moltes de les persones que ara han de fer desplaçaments a França o Espanya per rebre el tractament ho hagin de continuar fent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada