El Govern diu que la rebaixa dels ràtings dels bancs era previsible i celebra la perspectiva estable

cincaEl ministre de Finances, Jordi Cinca, ha assegurat que la rebaixa dels ràtings d’Andbank, Crèdit Andorrà i MoraBanc per part de Fitch era “previsible” i “esperada”, després que Standard&Poor’s degradés el ràting del país fins a BBB-. A més, en declaracions a l’ANA, Cinca ha celebrat que l’agència de qualificació hagi valorat positivament les mesures adoptades arran de la crisi de BPA i que, tot i rebaixar la nota, fixi una perspectiva estable, no parli de perill de contaminació a la resta d’entitats i destaqui la solvència dels tres bancs. Per tot plegat, des del Govern consideren que davant d’aquesta decisió, no hi haurà cap reacció del mercat i que es tancarà el 2015 amb el PIB positiu, tot i que es notarà una frenada en el seu creixement. 

El ministre Jordi Cinca considera que tot i la rebaixa de les qualificacions, es pot fer una valoració “més o menys confortable” de la nota de Fitch Ratings, ja que “deixa clar que el perill de contaminació s’ha neutralitzat”, diu que les mesures adoptades arran de la crisi de BPA van ser les correctes i a imatge de les que promou la Unió Europea. Cinca també ha destacat el fet que Fitch valori la solvència de les entitats i la seva solidesa, de manera que els atorga una perspectiva estable.

El ministre ha assegurat que la rebaixa era previsible i esperada “perquè hi ha d’haver correlació entre la nota del ràting sobirà i del rating de les entitats bancàries”. Per tant, considera que no hi ha d’haver cap reacció en els mercats. Així mateix, Cinca preveu que el PIB del 2015 serà positiu, tot i reconèixer que hi haurà una frenada del creixement de l’economia per l’impacte que tindrà l’afer BPA en el consum i en les economies familiars. 

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. La intel·ligència desbordant del ministre Cinca ja ho tenia previst… Aquest senyor Andorra se li fa petita, hauria d’anar al Fons Monetari Internacional o al Ban Mundial on traurien més profit de tanta matèria gris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.