El Govern detecta un intent de frau a obligats tributaris

Un obligat tributari davant el Departament de Tributs i Fronteres
Un obligat tributari davant el Departament de Tributs i Fronteres. Foto: ARXIU

El Govern ha detectat, gràcies a la col·laboració de diversos obligats tributaris, un intent de frau de phishing que concerneix al Departament de Tributs i Fronteres del Ministeri de Finances. Tant bon punt s’ha detectat la temptativa de frau, s’ha seguit el protocol habitual i els fets s’han denunciat al Cos de Policia.

El phishing és la pràctica consistent a enviar correus electrònics suplantant la identitat d’una entitat amb la finalitat d’aconseguir informació dels destinataris que pugui ser utilitzada fraudulentament de manera posterior.

L’atac utilitzava la següent metodologia: Els obligats tributaris reben un missatge SMS en el qual se’ls indica que haurien pagat dues vegades la tributació corresponent i s’apunta que per efectuar el retorn han de fer clic en un enllaç a una pàgina web, que s’adjunta en el mateix text. Obrint aquest enllaç es desplega un formulari per inscriure les dades bancàries personals.

El Govern alerta a la ciutadania que en cas de trobar-se amb un missatge SMS o un correu electrònic d’aquestes característiques no cliquin sobre l’enllaç i que, en cas de dubte, s’adrecin al ministeri corresponent. També es destaca que el Departament de Tributs i Fronteres no disposa d’un servei específic de notificació a través d’SMS.

TOTES LES NOTÍCIES