hospitalEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha volgut exposar aquest dimecres la relació contractual entre el Govern i el doctor Enric Agustí –detingut pel cas Innova– per una qüestió de “transparència”. Cinca ha indicat que la relació es va iniciar l’abril del 2014 i acabava el 31 de desembre, i es va accedir a una pròrroga per tres mesos fins al 30 de març. Així, el ministre ha destacat que el contracte havia expirat. Agustí desenvolupava les seves tasques com a assessor en l’àmbit de la implementació i el disseny del Model Andorrà d’Atenció Sanitària (MAAS), sobretot en la vessant de gestió. 

La relació contractual entre el Govern i el doctor Enric Agustí va finalitzar el 30 de març i durant aquest mes d’abril només han mantingut reunions per presentar informes i documentació que mancava. Així ho ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha manifestat que “davant d’aquest fet de certa transcendència l’única reacció que cabia és la que han tingut”.

Cinca ha indicat que difícilment es poden acotar més els criteris de contractació d’assessors perquè “Andorra no té de tot” i “no ens podem permetre avançar en molts temes sense anar tenint puntualment assessors ni fer créixer indefinidament l’administració”.

El ministre ha destacat les “competències contrastades i reconegudes” de l’assessor en l’àmbit de la salut i ha exposat que cobrava un sou de 3.080 euros al mes pels seus serveis, en funció de les tasques realitzades per avaluar la relació entre la CASS i el SAAS, el paper de les dues institucions i la gestió per a la implementació del MAAS. 

A més, ha remarcat que les accions per les quals ha estat detingut han tingut lloc fora del país i fora de l’àmbit sanitari andorrà. En tot cas, Cinca ha afegit que “mentre les persones no estan condemnades tampoc ens hem de precipitar”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada