El Govern destitueix Francesc Robert i nomena Xavier Mujal nou director d’RTVA


El cap de Govern, Toni Martí, ha comparegut aquest dilluns a la tarda per anunciar oficialment la destitució del director de Ràdio i Televisió d’Andorra, Francesc Robert. Martí ha assegurat que ha pres la decisió per motius personals, per ‘la pèrdua de confiança que aquests últims mesos he tingut amb ell’, i ha afegit que les declaracions que va fer a Catalunya Ràdio ‘no han ajudat a augmentar la confiança però tampoc és el més important’. El cap de Govern ha avalat la gestió de Robert i també ha assegurat que no se l’ha acomiadat per no seguir les directrius del Govern, ja que ‘mai s’ha donat cap instrucció ni orientació política’. Martí ha lamentat les ‘especulacions’ de les últimes setmanes i s’ha culpat a ell mateix per no haver pres la decisió amb més celeritat. El retard s’ha produït, segons ha explicat, perquè se li va proposar a Francesc Robert de presentar la seva dimissió un cop hagués presentat els comptes de l’any passat, però Robert no va acceptar. El substitut en el càrrec és Xavier Mujal, fins ara cap d’informatius de la parapública.

El cap de Govern, Toni Martí, ha informat que aquest dilluns s’ha celebrat un Consell de Ministres extraordinari per acordar la destitució de Francesc Robert com a director de Rtvasa. A preguntes dels periodistes, Martí ha reconegut que per qüestions d’agenda, no hi eren presents tots els ministres i que un dels absents era Jordi Cinca, tot i que ha assegurat que ja li ha comunicat la decisió i que Cinca ‘sempre ha estat extremadament respectuós amb les decisions que pren el Govern’, aprofitant per dir que té una ‘relació personal molt bona’ amb el ministre i una ‘gran complicitat’.

Toni Martí ha assegurat que la decisió s’ha pres per la pèrdua de confiança que en aquests últims mesos ha tingut amb ell, i que aquest motiu s’ha d’entendre com una ‘decisió personal’, evitant així entrar en el fons de la qüestió. Martí ha assegurat que les declaracions fetes per Robert a Catalunya Ràdio qüestionant el Coprincipat ‘no han ajudat a augmentar la confiança però tampoc és el més important’. També ha afegit que la decisió no s’ha pres perquè no hagi seguit les directius marcades pel Govern, perquè ‘el Govern mai ha donat orientacions a la televisió pública andorrana’ i ‘podem estar orgullosos de ser el cinquè país amb més llibertat de premsa’.

De fet, Martí ha avalat la gestió de Robert, ja que ‘com a cap de Govern assumeixo cada una de les decisions que ha pres’ remarcant que ‘seria hipòcrita que digués que no estic content amb la seva gestió’. De tota manera, ha indicat que ‘temps hi haurà’ per parlar de la gestió del fins ara director, perquè ‘a ningú se li escapa que en el cas de RTVA sempre hi ha una mica de polèmica per la despesa’.

La decisió d’acomiadar Francesc Robert s’ha retardat perquè, tal com ha apuntat Martí, se li va oferir la possibilitat que ‘acabés la seva feina des d’un punt de vista de la gestió pressupostària de l’any 2013’, i es volia que dimitís després de presentar els comptes de l’exercici passat, cosa que no va acceptar. Finalment, s’ha optat per acomiadar-lo, per la qual cosa se li ha proposat una liquidació de 21.558 euros, que corresponen al salari del mes en curs, la part proporcional de la paga extra, les vacances i una indemnització de tres mesos i quinze dies, en funció del temps que falta per a la finalització del contracte.

mujalFrancesc Robert serà substituït al capdavant d’RTVASA per Xavier Mujal, fins ara cap d’Informatius. Mujal, de 41 anys d’edat, té una llarga trajectòria en el periodisme audiovisual, bona part de la qual en la mateixa televisió pública.

Va ingressar a RTVASA l’any 96 com a redactor i ha desenvolupat entre altres funcions la direcció d’esports i la conducció i direcció de diversos programes tant a Ràdio Nacional d’Andorra com a Andorra Televisió. El 2003 va incorporar-se a Ad Radio com a director presentador del magazín matinal, funcions que va desenvolupar fins el 2011 en que va retornar a RTVA ja com a cap d’informatius.

El cap de Govern ha subratllat la trajectòria professional de Mujal, el coneixement “a fons” del periodisme i el país i “el rigor i professionalitat”. Ha destacat igualment que la reestructuració comportarà una reducció de la despesa de personal de l’empresa.

Foto: Ara i Aquí, RNA

4 comentaris

  1. jj em sembla que vas equivocat, alguns dels que parles la única cosa que tenen que més s’assembla a llicenciatura és la llicència de caça i pesca.

  2. els provinens de duana tots estan titulats amb minim de llicenciatura

  3. És normal que la primera decisió anunciada per Xavier Mujal (càrrec de confiança del cap de Govern) sigui deixar sense titular la direcció d’informatius i encarregar-se’n ell? Això vol dir que ja no hi ha cap filtre entre el Govern i la redacció de les notícies? Només pregunto. Escolteu-ho: http://www.cadenaser.com/catalunya/audios/xavier-mujal-nou-director-rtva-assegura-projecte-iniciat-per-robert-continuara-horal-18-02-14/csrcsrpor/20140218csrcsrcat_16/Aes/

  4. Algú em pot dir quina formació acadèmica i universitària tenen el Xavier Mujal, el nou director de la policia, els directors adj. de la duana, el de banders? Proposo fitxar a la Belén Esteban de cap de protocol que encara estarem més entretinguts.

Comments are closed.