El cap de Govern, Xavier Espot, ha comparegut aquest migdia, durant la pausa del Consell de Ministres, per anunciar el cessament del secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Salustià Chato. La decisió acordada pel Govern, a proposta del titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha dut a terme després de les informacions rebudes, durant les últimes hores, segons les quals Chato ha participat en diferents encontres de futbol internacionals, com a observador de camp, després del seu nomenament en el càrrec.

El Govern ha pres nota del fet que, el fins ara secretari d’Estat, va exercir l’activitat d’observador de camp, en com a mínim dos partits de futbol internacionals celebrats durant el mes d’agost i el passat 6 de setembre. Aquests fets constitueixen un incompliment de les instruccions expresses i precises que el ministre Jordi Gallardo va donar a Chato en el moment del seu nomenament, atès que el va requerir per tal que aturés qualsevol activitat relacionada amb el futbol durant el seu mandat de secretari d’Estat, per una qüestió ètica i estètica. De fet, el ministre va acceptar només i de forma excepcional, la participació de Salustià Chato, al partit Andorra-França del passat 11 de juny, responent a un compromís ja contret per Chato amb la UEFA amb anterioritat al seu nomenament.

En la seva compareixença, el cap de Govern ha recordat que tal com va expressar la setmana passada, la decisió de no requerir al ministre Gallardo per tal que cessés al seu secretari d’Estat ho era sense perjudici que apareguessis fets nous entretant que poguessin fer canviar aquesta decisió. Per tant, tenint en compte que amb posterioritat s’ha sabut que Chato ha continuat exercint la seva activitat en el món de l’esport posteriorment a ser nomenat secretari d’Estat, incomplint les instruccions rebudes, el Govern ha acordat cessar-lo del càrrec esmentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada