El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha explicat aquest dilluns la voluntat del Govern de destinar, l’any 2014, un ajut de 150.000 euros als productors agrícoles i ramaders del Principat que ofereixin elements conreats i creats al país, és a dir ‘productes autòctons’. El ministre ha explicat, a més, que treballaran de forma conjunta amb Andorra Turisme per tal de promocionar la producció i la gastronomia andorrana en les campanyes a l’estranger.

El ministre d’Economia i Territori ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva visita a les instal·lacions de la Cooperativa Sabors i Aromes d’Andorra, i ha remarcat que aquesta cooperativa podria ser una de les iniciatives que s’acollís a l’ajuda econòmica, que serà ‘un complement a l’agricultura i una ajuda directa als productors’. Alcobé ha explicat que, per tal d’acollir-s’hi, qualsevol productor ‘haurà de presentar un plec de bases en què expliqui quin és el seu producte’, i si s’escau, es podrà beneficiar de l’ajuda.

El ministre també ha volgut fer saber que, de cara l’any vinent, treballaran conjuntament amb Andorra Turisme per tal de donar a conèixer a la resta de països que ‘Andorra no és només turisme, i que també té productes amb entitat pròpia de país’. Així, la voluntat és lligar, mitjançant el màrqueting i la promoció, el nom del Principat amb aquests tipus de productes agrícoles i gastronòmics.

Referint-se a la cooperativa Sabors i Aromes, Alcobé ha recordat que ‘actualment és un projecte que no disposa d’ajudes, pel que la partida de l’any vinent podria ser-li molt beneficiosa’. ‘El ministre també ha volgut felicitar la nova junta per ‘tirar endavant un producte de molta qualitat i a imatge del país’, un fet que assegura que ‘el consumidor apreciarà’.

El gerent de la cooperativa Sabors i Aromes d’Andorra, Víctor Reolid, ha explicat que aquest divendres s’iniciarà la nova campanya de venda de les trumfes, i per aquest motiu, ‘dijous s’ha preparat una petita festa al Cap del Carrer per celebar-ho’. Segons el gerent hi assistiran productors i restauradors que donaran a conèixer el producte als assistents.

Reolid ha recordat que, tot i que la producció d’enguany serà menor que la d’anys anteriors, ‘comptarà amb entre 20 i 40 tones de patates’ per culpa de problemes amb la pluja i els senglars. El gerent també ha volgut remarcar que, de cara a un futur, ‘la cooperativa voldria sortir del monocultiu i oferir d’altres productes a banda de la trumfa’.

Aquest dilluns a la tarda hi ha prevista una assemblea de la junta que té, com a punt més important de l’ordre del dia, acordar una ampliació de capital que ascendiria fins als 60.000 euros. Segons el mateix gerent, Víctor Reolid, ‘no hi hauria d’haver cap problema per poder fer-ho’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada