El Govern destinarà 1,8 milions d’euros a la millora de l’accessibilitat en la via pública

conadisEl cap de Govern, Antoni Martí, ha presidit el Consell Nacional dels Discapacitats (CONADIS) que s’ha celebrat aquest divendres. Martí ha estat acompanyat pels ministres de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez; d’Economia i Territori, Jordi Alcobé; i Presidència, Antoni Riberaygua, en una trobada que ha tingut lloc a l’edifici administratiu i que ha acollit totes les entitats i associacions que formen part del plenari de l’organisme.

Jordi Alcobé ha presentat les mesures adoptades des de la darrera celebració del CONADIS pel foment de l’accessibilitat. El departament d’Ordenament del Territori ha anunciat que es destinaran 1,8 milions d’euros durant els propers quatre anys, per a la millora de l’accessibilitat a la via pública. Aquesta partida es completa amb els 250.000 euros que s’invertiran en la segona fase de l’adaptació de les escoles. Pel que fa a les entitats presents en la reunió, han insistit en la importància de dur a terme un inventari molt complert sobre el grau d’adaptació dels edificis públics.

El cap de Govern ha obert, en qualitat de president, la sessió plenària, centrant la seva intervenció en el Conveni Internacional dels Drets dels Discapacitats que aquest dijous ha entrat en vigor. El departament de Benestar està preparant un calendari de treball per adequar la normativa al contingut del Conveni internacional. Martí ha recordat que les polítiques respecte als discapacitats seran objecte d’un informe complert d’aquí dos anys, i que Andorra serà avaluada en aquest àmbit igual com ho és en altres àrees.

Antoni Riberaygua, per la seva banda, ha informat sobre els contactes amb l’Organització Nacional de Cecs d’Espanya (ONCE) i de la possibilitat que el col·lectiu es beneficiï dels interessants programes d’aquesta entitat.

La inserció laboral dels discapacitats també ha estat objecte del debat del CONADIS. La ministra Rodríguez ha explicat que els departaments de Treball i Benestar ja treballen conjuntament des de fa un any en un pla de reinserció que prevegi fórmules de contractació tant en empreses públiques com privades. En aquest sentit, el Govern considera imprescindible que les entitats que formen part del Consell puguin tenir contacte amb els agents econòmics i s’ha ofert per donar suport a unes trobades que han de anar orientades a possibilitar un accés real al mercat laboral.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.