El Govern destinarà 1.260.000 euros a Arcalís i 500.000 a Naturlàndia

pistes 1

Dues estacions d’esquí rebran una subvenció de l’estat el 2015. Així ho preveu el projecte de llei de pressupost. El Govern destinarà més d’1.200.000 euros a habilitar una pista d’esquí per a la Copa del Món d’snowboard a Arcalís. A més, reserva una partida de mig milió d’euros per posar canons de neu a Naturlàndia, que s’instal·laran els propers dies.

El projecte de llei de pressupost reserva una partida d’1.760.000 euros a dos projectes relacionats amb les estacions d’esquí.

Aquesta és una situació insòlita perquè el Govern no forma part de l’accionariat ni de Vallnord ni de Naturlàndia, els dos camps de neu que es beneficiaran d’aquestes inversions. Les dues partides estan pressupostades com a obra pública i, per tant, imputades a Ordenament del Territori.

El primer dels projectes i de major quantia, d’1.260.000 euros, és a Ordino-Arcalís. Aquests diners estan destinats a habilitar la pista d’esquí de la Coma del Forat per a la Copa del Món d’snowboard. Resulta, però, que aquesta estació ja es va condicionar l’hivern passat. Amb tot, es va renunciar explícitament a tornar a portar la Copa del Món aquesta temporada perquè Andorra Turisme els va fer triar entre dos esdeveniments de caràcter mundial. I Vallnord es va decantar pel Freeride world Tour en lloc de la Copa del Món de boarder cross.

La segona inversió relacionada amb els camps de neu el 2015 afecta Naturlàndia. Ordenament Territorial hi destina una partida de mig milió d’euros per procedir a la innivació artificial del Pla de Conangle. L’adequació del parc d’animals ja va preveure la futura instal·lació de canons que subvenciona el Govern. De fet, aquests canons arribaran aviat a Naturlàndia. Es convertirà així en l’única pista d’esquí de fons de l’entorn amb innivació artificial

TOTES LES NOTÍCIES