El Govern destinarà aquest any per primera vegada 8.000 euros a una nova convocatòria d’ajuts de recerca, destinada a la mobilitat dels investigadors d’Andorra, segons ha acordat el Consell de Ministres a proposta de la titular d’Educació i Joventut, Roser Suñé.

Aquesta convocatòria, gestionada pel departament d’Ensenyament Superior i Recerca del Ministeri d’Educació i Joventut, té la voluntat d’incentivar la mobilitat de la comunitat investigadora andorrana com una activitat fonamental per reforçar i garantir el bon desenvolupament de la recerca d’Andorra.

Des del departament d’Ensenyament Superior i Recerca del Ministeri d’Educació i Joventut, s’aposta per la internacionalització de la recerca del país. Actualment la investigació és desenvolupa en grups interdisciplinaris sovint ubicats en diferents països. La recerca de qualitat s’ha de vincular a la difusió i projecció internacional dels nous coneixements i noves metodologies de treball, així com a la promoció de xarxes i projectes conjunts de col·laboració entre els centres de recerca.

En aquest marc, el Govern vol promoure la mobilitat de la comunitat investigadora que contribuirà, entre altres beneficis, a millorar les competències científiques dels investigadors, a promocionar la difusió dels seus treballs de recerca i a enfortir les relacions amb altres institucions de recerca internacionals.

Aquesta convocatòria contempla dues modalitats: els ajuts per a fer estades breus de recerca en centres I+D, empreses i centres de suport a la recerca; i els ajuts per a l’assistència a congressos científics.

Els ajuts per a la mobilitat dels investigadors d’Andorra es concedeixen a títol individual. Poden aspirar-hi les persones que tinguin la nacionalitat andorrana o estiguin legalment establertes a Andorra des de fa cinc anys, i que compleixin algun dels criteris següents: ser investigador o professor universitari vinculat a una institució de recerca d’Andorra; ser estudiant de tercer cicle o ser investigador autònom. Cal justificar una trajectòria en recerca vinculada directament a la demanda de mobilitat.

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà divendres 6 de setembre del 2013, a les 14.30 h. Tota la informació relacionada amb els ajuts es podrà consultar a la pàgina web del Departament d’Ensenyament Superior i Recerca www.recerca.ad, a partir del proper dimecres 26 de juny.

Per a demandes d’informació, cal adreçar-se al Departament d’Ensenyament Superior i Recerca al telèfon: 743 300 o a l’adreça electrònica: recerca@govern.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada