El  Govern ha obert la convocatòria 2017 dels ajuts a projectes de recerca i de transferència de temàtica andorrana, per treballs que tinguin una durada màxima de dos anys. La dotació d’aquests ajuts, que es convoquen bianualment, és de 37.500 euros. D’altra banda, s’ha adjudicat la tercera fase dels treballs de digitalització del fons discogràfic de Ràdio Andorra per un import de 22.800 euros.

El Govern ha obert la convocatòria dels ajuts a projectes de recerca i de transferència per un import de 37.500 euros. El termini de presentació de les sol·licituds es tanca el proper 1 de setembre per a les quatre modalitats obertes: l’ajut Lídia Armengol per fer recerques lingüístiques o sociolingüístiques en català, amb una dotació de 7.500 euros; el Cebrià Baraut de recerques dels fons de l’Arxiu Nacional d’Andorra per 10.000 euros; l’ajut de recerca o de transferència sobre la realitat andorrana també de 10.000 euros; i un ajut sobre els principis promoguts per la Fundació ActuaTech, amb 10.000 euros més.

D’altra banda, el Govern ha adjudicat la tercera fase dels treballs de digitalització i d’indexació d’una part del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra, per un import de 22.800 euros.

Es tracta de la reproducció, digitalització i preservació de 500 discs de 78 rpm de goma-laca, i més 100 discs de transcripció instantània del fons de l’antiga Ràdio Andorra. El termini per a la realització d’aquests treballs és de dotze mesos.

El ministre portaveu ha recordat que la 1a fase, emmarcada en el projecte de digitalització i indexació d’aquest fons, es va realitzar a partir del juliol del 2014 amb el tractament de 500 discs de pissarra. La 2a fase va iniciar-se al setembre del 2015 i es van tractar 700 discs de pissarra editats entre els anys 1915-1960.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada