El Govern destina 26.489 euros a la primera convocatòria dels ajuts per a la mobilitat dels investigadors

governEl Govern ha convocat per primera vegada els ajuts per a la mobilitat dels investigadors d’Andorra. Aquesta convocatòria, gestionada pel Departament d’Ensenyament Superior i Recerca del Ministeri d’Educació i Joventut, té la voluntat de promoure la internacionalització de la recerca, per tal de reforçar i garantir el bon desenvolupament i difusió de la tasca investigadora efectuada pels investigadors del país.

La convocatòria ha estat tot un èxit, i la comunitat científica l’ha rebut amb molt bona acceptació. Les sol·licituds rebudes han estat nombroses i en total s’han concedit 16 ajuts, que contemplen les dos modalitats: les estades breus de recerca en centres d’investigació i la participació a congressos científics. En total, l’import atorgat ha estat de 26.489 euros.

Entre la modalitat d’estades breus de recerca, es destaquen les col·laboracions que investigadors del país faran al Marine Science Institute de la Universitat de Califòrnia, a la Universitat de Medicina de Chicago, a la Chemistry School de la Universitat de Manchester del Regne Unit, al Centre On Migration, Policy and Society (COMPAS) de la Universitat d’Oxford, o a la Universitat de Waterloo, al Canadà.

Entre les participacions a congressos que faran els investigadors beneficiaris dels ajuts, es mencionen algunes d’aquestes trobades científiques: International Snow Science Workshop de Grenoble, Jornadas de Lingüística Vasco-Románica a Bilbao, Simposio de Hidrogeología a Granada, Congreso del Cuaternario Ibérico a Sevilla, Congreso de la Asociación Española de Contabilidad y Administración de Empresas a Pamplona, Congreso EDUTEC: Educación y tecnología, una oportunidad para impular el desarrollo,a San José (Costa Rica), i l’International Conference on Human and Social Sciences a Roma.

El Govern continuarà apostant per aquesta nova línia de suport a la recerca, per tal de promoure la mobilitat de la comunitat investigadora que contribuirà, entre d’altres, a millorar les competències científiques dels investigadors, a promocionar la difusió dels seus treballs i a enfortir les col·laboracions amb altres institucions de recerca internacionals.