El Govern ha aprovat l’obertura de la convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer per a l’any 2013. Aquesta subvenció va destinada a col·laborar en les despeses d’arrendament de les llars que tenen una situació econòmica més vulnerable, com són els col·lectius de joves, gent gran, famílies monoparentals, les famílies nombrosos i les persones amb discapacitat.

En total hi ha prevista una dotació pressupostària d’1.310.002 euros. Cal sumar-hi 20.000 euros suplementaris, un 1,5 per cent del total, que es reserven, tal i com estableix el reglament, a les sol·licituds presentades fora de termini. Aquesta opció té per destí permetre atendre els canvis de situació familiar per causes sobrevingudes com pot ser una defunció o una baixa de llarga durada.

La xifra disponible és lleugerament superior a l’import total dels ajuts atorgats en la passada convocatòria en que les subvencions van ascendir a 1,3 milions d’euros.

Aquesta convocatòria no presenta grans novetats respecte les anteriors. En la línia de simplificar els tràmits, s’ha eliminat l’obligació de presentar el certificat o la Cèdula d’habitabilitat així com el contracte de subministrament elèctric o el butlletí elèctric.

La convocatòria per a les subvencions a l’habitatge de lloguer s’obrirà el dia 2 de maig fins el divendres 31 de maig.

Pel que fa als crèdits a l’emancipació i els crèdits per accedir a un habitatge de lloguer també s’obren el dia 2 de maig, però la convocatòria queda oberta fins el 31 d’agost del 2014 o fins que s’exhaureixen els fons disponibles,

Del total de diners destinats a l’habitatge, 31.875 euros es dediquen als crèdits a l’emancipació i 29.750 euros més van destinats als crèdits per accedir a un habitatge de lloguer o crèdits fiança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada