El Consell de Ministres ha aprovat la concessió de 105.000 euros en subvencions per a 45 projectes de caràcter cultural per al 2013. La comissió tècnica ha desestimat un total de quinze demandes perquè no assolien una puntuació mínima de set punts, no acreditaven el grau de viabilitat econòmica del projecte o no en definien la naturalesa, no es podien considerar una activitat cultural o bé no eren projectes per al 2013. Del total de 105.000 euros se’n destinaran 15.000 a la promoció exterior dels artistes andorrans.

Els projectes beneficiats per les subvencions de Cultura pertanyen a diferents àmbits, com la música, el cinema, trobades i aplecs, i edicions de llibres i revistes, entre altres.

La partida més gran, de 9.541 euros, se l’endú l’Associació de Fallaires d’Andorra per al seu projecte de reconeixement de les falles com a patrimoni immaterial. Altres projectes que han rebut importants quantitats són el Col·lectiu Portella per a l’edició de la seva revista, concretament 7.386 euros, o bé els 7.352 euros que han atorgat a Inés Crespo per al projecte del II Festival Ull Nu.

La música també ha rebut una part important de les subvencions que es tradueixen en els 6.018 euros per a Hysteriofunk per a l’edició d’un CD o els 5.539 euros rebuts per Persefone per realitzar la seva gira per la Xina. A part, s’han subvencionat diversos festivals i esdeveniments que tenen la música com a protagonista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada