El consell de ministres ha aprovat en la sessió celebrada aquest dimecres dos programes previstos en el marc de les polítiques actives d’ocupació. El Govern hi destina un total d’un milió d’euros, distribuïts a parts iguals entre els dos programes, que permetran incentivar a les empreses que contractin més de 300 treballadors inscrits al Servei d’Ocupació

El primer programa de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats va destinat a les persones que amb una experiència professional o formació concreta segueixin en actiu sense necessitat de formació complementària. El Govern pagarà un total de 2.250 euros de subvenció per cadascun dels treballadors en el cas amb que acabin sent contractats indefinidament.

El reglament preveu un primer contracte de sis mesos (amb dos pagaments trimestrals retroactius de 450 euros), una pròrroga de 6 mesos (amb dos pagaments més trimestrals retroactius de 450 euros) i en cas de contractació indefinida, un pagament retroactiu de 450 euros suplementaris.

Els destinataris del programa seran els treballadors desocupats inscrits al Servei d’Ocupació amb una formació reglada relacionada amb el lloc de treball concret i una experiència professional superior a 1 any en els darrers cinc anys. Els requisits establerts són la inscripció durant 45 dies en el Servei d’Ocupació en  el darrer any i no haver rebutjat cap oferta de treball proposada pel Servei d’Ocupació en els darrers tres mesos.

Pel que fa a les empreses se’ls exigeix estar al corrent de les cotitzacions a la CASS i dels impostos i que no hagin  realitzat un acomiadament no causal o per causes objectives en els tres mesos anteriors. Aquesta darrera disposició va orientada a impedir que se substitueixen els treballadors acomiadats per treballadors contractats a través d’aquest programa.

L’altre programa aprovat posa èmfasi en la formació en el si de l’empresa. El Govern destina un màxim de 4.500 euros per als treballadors que siguin contractats indefinidament després del primer contracte de sis mesos.

En la primera fase s’incentiva la formació pràctica amb una subvenció de 3.300 euros (550 al mes durant sis mesos) pels treballadors que rebin formació pràctica més 300 euros suplementaris pels que realitzin formació teòrica. Quan el programa derivi en una contractació indefinida s’hi sumaran 900 euros més (150 mensuals durant sis mesos).

El programa serà destinat als treballadors desocupats inscrits en situació de recerca que no tinguin formació reglada relacionada amb el lloc de treball sol·licitat o una experiència professionals superior a un any en els darrers cinc anys. Els requisits establerts per les empreses i treballadors són idèntics a les del primer programa.

Pel que fa al contracte ha de preveure el nomenament d’un tutor encarregat de fer el seguiment individualitzat de la formació pràctica i teòrica, una formació que s’ha de realitzar dins de l’horari laboral.

El contingut dels dos programes ha estat presentat a la Taula permanent per a la formació en el treball, els membres de la qual hi ha aportat millores que s’han incorporat als textos reglamentaris, per tal de flexibilitzar els requisits per ser destinatari dels programes i evitar l’excés de tràmits administratius a càrrec de les empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada