Foto arxiu: Dia de la dona

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, lliurar el quart informe periòdic universal d’Andorra al Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona (CEDAW). Aquest informe dona compliment al compromís d’Andorra amb el Conveni per a l’eliminació de tot tipus de discriminació envers la dona, que va ratificar el 1997.

El Conveni té com a objectiu assegurar el desenvolupament total i el progrés de la dona, i garantir-li l’exercici i el gaudiment dels drets humans i de les llibertats fonamentals en igualtat de condicions amb l’home en tots els àmbits, en especial, en el polític, social, econòmic i cultural. Així, els estats que han ratificat el Conveni han de fer un informe periòdic exhaustiu sobre les mesures que hagin adoptat per fer efectives les disposicions del Conveni i sobre els progressos que s’hagin fet en aquest sentit.

L’informe aprovat aquest dimecres posa de relleu l’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat, que ha analitzat les dades estadístiques, la legislació i els programes i serveis que existeixen a Andorra per garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i entre els col·lectius vulnerables. A més, el Llibre Blanc ha facilitat l’elaboració de l’informe aprovat aquest dimecres.

Igualment, en l’informe s’informa de la creació de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Departament d’Afers Socials, les accions de lluita contra la desigualtat que es duen a terme, els tallers de prevenció que s’ofereixen a les escoles, i accions com la creació del premi Olympe de Gouges o l’edició del conte “El tresor de la Maria”, per lluitar contra els estereotips de gènere. A més, en l’informe es resolen les qüestions pendents presentades pel Comitè després de la presentació i defensa dels anteriors informes.

Per garantir la participació ciutadana en l’informe, aquest ha estat lliurat a les diferents entitats i associacions concernides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada