El Govern ha descartat que els ‘hackers’ que van atacar diferents webs oficials la nit de Cap d’Any hagin tingut accés a converses o informació sensible. El mateix dia 1 de gener, l’Executiu va emetre un comunicat en què assegurava que ja havia restaurat totes les pàgines web atacades i on deixava clar que només s’havia tingut accés a la seva interfície i no a la informació o a les dades que s’hi contenien. En aquest sentit, en les darreres hores ha aparegut un missatge a Internet d’aquests suposats ‘hackers’ en què asseguren que encara tenen accés a aquests servidors.

En aquest mateix missatge, els ‘hackers’ asseguren haver tingut accés a informacions i converses entre funcionaris i treballadors del Govern, i citen algunes adreces web lligades a l’Executiu.

Des del Departament de Sistemes d’Informació, però, han confirmat que s’està investigant l’atac i que “no es constata l’accés a dades de caràcter privat ni a cap conversa entre treballadors del Govern”. En aquest sentit, han remarcat que “l’atac s’ha limitat al servidor web del Govern, que allotja única i exclusivament pàgines web amb continguts informatius i públics”.

Des del Departament de Sistemes d’Informació també han destacat que s’estan aplicant “les mesures de seguretat adequades”, i que aquestes “es revisen de forma contínua per tal d’adaptar-se a la realitat tecnològica”. En paral·lel, la Policia manté oberta la investigació.

En el missatge aparegut les darreres hores, els suposats ‘hackers’ insisteixen que l’objectiu de l’atac és aconseguir que Andorra reconegui el Sàhara Occidental. Aquesta mateixa consigna, precisament, és la que ja es podia llegir el mateix dia 1 de gener quan s’intentava accedir a algun dels webs atacats.

(Text: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada