El Govern desbloqueja part de la subvenció de l’FC Andorra per raons socials

El Govern ha decidit aquest dimecres desbloquejar una part de la subvenció pendent de l’FC Andorra per fer front als compromisos econòmics amb la plantilla, una demanda presentada a l’executiu pel mateix club. La mesura s’ha adoptat excepcionalment per la situació que travessen els jugadors, que no disposen de recursos per cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació o el retorn al seu lloc d’origen.

L’executiu ha tingut en compte l’impacte humà i social d’una problemàtica, la dimensió de la qual va molt més enllà de la vessant purament esportiva. Tant la secretaria d’Estat d’Esports com el departament d’Intervenció del ministeri de Finances han supervisat que els jugadors amb contracte i mensualitats pendents fossin els destinataris dels diners desbloquejats de la subvenció.

En total s’han desbloquejat 19.875 euros que han servit per fer front als salaris pendents de l’entrenador i de dotze jugadors, tots en base als contractes signats.

Els treballs s’han retardat en constatar-se que en alguns caos els contractes en poder del club i els presentats a la federació espanyola de futbol presentaven condicions diferents. A l’hora de valorar les liquidacions, s’ha donat preferència als contractes andorrans.