Cinca-AlcobeEl Govern parlarà, en els propers dies, amb el sector bancari per demanar una major obertura del finançament. Així ho han anunciat aquest dimecres els ministres de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, que han assenyalat que els símptomes de millora de l’economia haurien de facilitar els préstecs. Cinca ha indicat que això no vol dir que els bancs hagin d’incórrer en el risc però que no pot ser que l’aixeta dels crèdits estigui tancada.

En els propers dies, els ministres es reuniran amb l’Associació de Bancs d’Andorra per manifestar-los la necessitat que ampliïn la facilitat de finançament, ja que segons ha indicat Cinca ‘entenem que encara hi ha un problema’. Ha assenyalat que ‘és evident que el ritme de concessió de préstecs i l’arribada del finançament a l’economia real no van al ritme de la demanda ni dels símptomes de recuperació que estem veient’.

Així, ha confiat que amb les converses es pugui aconseguir una major concessió de finançament, ja que opina que ‘hi ha elements suficients de reactivació de l’economia andorrana, i un nivell de capacitat d’assumir risc, que haurien de permetre més facilitat en el préstec’. Per això els demanaran que ‘mirin d’obrir una activitat que en els últims anys ha estat molt restrictiva’.

Tot i que la demanda és en general, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha assenyalat que es farà incís concretament en el sector de l’automòbil, perquè es concedeixin crèdits a la compra de vehicles. Ha indicat que és una demanda de l’AIVA i que es tindrà en compte en les converses.

3 comentaris

  1. Ja Trobava a faltar alguna ocurrència de l’inefable Jordi Cinca

  2. jajajaja, si ho entenc bé: el mosso anirà a l’amo i li dirà com s’han de fer les coses, Per favor!!!

  3. Tranquils! Amb els 20 milionets que els hi heu regalat ara faran negoci amb crèdits abusius! Sou uns cracks!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada