El Govern demana als bancs que es faciliti l’accés al crèdit a famílies i empreses

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha mantingut aquest divendres una reunió amb el president i la directora de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA), Miquel Alabern i Esther Puigcercós, una trobada que ha tingut com a eix principal l’accés al crèdit per part de famílies i empreses.

El ministre, que ha estat acompanyat de la cap de relacions internacionals del ministeri de Finances, Clàudia Cornella, ha explicat que diversos col·lectius empresarials s’han adreçat a l’executiu manifestant les dificultats per accedir a finançament bancari. Cinca ha citat de manera explícita l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA) i l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andorra (ACODA) i ha apuntat l’impuls que pot suposar per la reactivació econòmica que “s’obri l’aixeta del crèdit”.

El president de l’ABA, per la seva banda, ha coincidit en el paper de motor que suposa el crèdit bancari per rellançar l’economia però ha apuntat que les demandes de finançament no han experimentat un increment en els darrers mesos.

El Govern i els representants del sector s’han emplaçat a aprofundir en aquesta qüestió en pròximes trobades un cop l’ABA hagi transmès el contingut de la reunió a les entitats que hi són associades.

TOTES LES NOTÍCIES