El Govern defensarà les especificitats d’Andorra en matèria d’immigració davant Brussel·les


espot 1

El Govern defensarà les especificitats d´Andorra en matèria d´immigració quan s’afronti l´acord d´associació amb la UE. Així no ha assegurat aquest matí el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la compareixença davant de la comissió legislativa.

Espot, que ha comparegut a petició pròpia per presentar els projectes que espera entrar a tràmit el 2015, ha assegurat que el Govern mai ha afirmat que assumirà sense condicions les demandes que en matèria de lliure circulació de persones pugui fer Brussel·les. Espot ha posat com a exemple de punts innegociables les quotes per a treballadors extrangers i les expulsions administratives, tot i que s´ha mostrat partidari d´encaixar-les en l’acord variant-ne la denominació.

Espot ha manifestat que: “Liechtenstein, pel que fa a les autoritzacions de residència i treball, té des de fa molt anys un règim transitòri prorrogable basat en especificitats poblacionals i territorials molt similars a les nostres. Per tant crec que no hi ha cap motiu per pensar que la UE no prendrà nota i no rebrà de bon grat les observacions que puguem fer respecte a aquesta qüestió”. 

TOTES LES NOTÍCIES