Arran del recurs contra la construcció de la plataforma esquiable a Soldeu que, tal com informa RTVA, ha presentat l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, el Govern ha defensat que l’obra s’adequa als supòsits d’una declaració d’interès nacional. El ministre portaveu en funcions, Gilbert Saboya, ha recordat que les millores que aportarà l’obra a l’estació de Grandvalira són notables i van intrínsecament lligades amb el fet que es puguin celebrar les finals de la Copa del Món del 2019. Davant del fet que Viladomat argumenta que la FIS només demana eixamplar la pista, Saboya ha assegurat que el que es demana són un conjunt de mesures “que facin que la instal·lació estigui al nivell de la competició”, de manera que és necessari que, al marge d’ampliar la plataforma, es facin una sèrie d’obres en la part dedicada a aparcament per disposar d’espais pensats per ubicar els equips mòbils i tota la infraestructura de la competició.

El ministre portaveu en funcions, Gilbert Saboya, troba legítim el recurs que s’ha presentat contra el projecte de la plataforma i l’aparcament de Soldeu, ja que “és una opció oberta a tothom”, però ha defensat que el conjunt d’obra prevista s’adequa en els supòsits d’una declaració d’interès nacional. Així, considera que, a banda d’ampliar la zona d’arribada, també és necessari l’aparcament per disposar d’espais pensats per ubicar els equips mòbils i tota la infraestructura de la competició. Alhora, ha defensat que el projecte és necessari “si Andorra vol ser present en aquest circuit de Copa del Món de forma durable”.

D’altra banda, i tenint en compte que la declaració es va fer a petició del comú de Canillo, Saboya ha indicat que s’haurà d’analitzar si la resposta al recurs administratiu es formula des del Govern o des de la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU).

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada