El Govern defensa la contractació de Monitor en el marc de l’obertura a l’espera de la llei d’inversió

El Butlletí del Consell General ha publicat aquest dijous la resposta del Govern a la pregunta formulada pel conseller socialdemòcrata David Rios, en la que entre altres qüestions, demanava sota quina fonamentació legal es basen els objectius de Monitor Group, l’empresa nord-americana contractada per captar inversió estrangera. Rios volia saber quin era el marc legal tenint en compte que encara no s’ha aprovat el projecte de llei d’inversió estrangera. En aquest sentit, el Govern ha respost que la captació d’empreses per part de Monitor Group es fa sota el principi d’obertura econòmica impulsada pel Govern.

La resposta del Govern recorda que Monitor Group ha estat contractada per desenvolupar dos projectes. D’una banda, el primer destinat a aconseguir èxits immediats a curts termini, i de l’altra, el segon encaminat a la diversificació estratègica amb l’objectiu d’identificar potencials sectors de creixement de l’economia andorrana.

D’altra banda, la contractació de l’empresa també ha estat motiu de polèmica i per això els socialdemòcrates volien saber sota quin apartat de la Llei de la contractació pública s’ha dut a terme aquest procediment. En aquest sentit, el Govern ha assegurat que la contractació s’ha fet a través de la societat ADI SAU, que no està subjecta a la Llei de la contractació pública.

Pel que fa als 300.000 euros en concepte de variables, el Govern ha explicat que s’han establert en funció de tres objectius, cadascun quantificat en 100.000 euros. El primer s’assolirà si s’identifica algun sector de creixement i oportunitat pel Principat d’Andorra en àmbits com l’educació, la salut i el benestar o la tecnologia. El segon objectiu consistiria en concretar accions al voltant dels nous sectors i amb l’arribada d’empreses i activitats. Per últim, el tercer objectiu s’assoleix quan el nou sector està plenament implementat i comença a funcionar.

Ríos també té formulada una pregunta oral sobre aquesta qüestió per la propera sessió de control a Govern que es farà en el Consell general convocat per al 10 de maig.

TOTES LES NOTÍCIES