El  Consell de Ministres, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha aprovat avui declarar Projecte d’Interès Nacional la construcció d’una plataforma esquiable al peu de la pista Avet de l’estació Soldeu-El Tarter i d’un aparcament soterrat que presti funcions logístiques quan es desenvolupin competicions d’esquí d’alt nivell internacional.

El Comú de Canillo va sol·licitar al Govern la declaració de Projecte d’Interès Nacional la iniciativa de crear una plataforma que ampliï la zona esquiable al peu de la pista Avet. Un projecte que es realitzarà d’acord amb les recomanacions que la Federació Internacional d’Esquí (FIS) va fer arribar a la societat explotadora de l’estació d’esquí, ENSISA, per atorgar a aquest domini la celebració de proves finals de la Copa del Món que tindran lloc al febrer del 2019.

El referit projecte per complir amb les exigències de la FIS, consisteix en construir una plataforma esquiable de grans dimensions al peu de la pista Avet en la qual s’ubicaria un espai d’aturada dels esquiadors i s’instal·larien les grades per al públic i encabiria espais per a la premsa i la infraestructura per a producció televisiva. El projecte també contempla un aparcament soterrat tant per al públic com per a la pròpia organització de la Copa del Món.

D’aquesta manera, el Govern ha conclòs que la celebració de competicions esportives d’alt nivell forma part dels objectius d’interès públic general i que aquest projecte encaixa en els supòsits de Projecte d’Interès Nacional regulats en la Llei General d’Ordenament Territorial i Urbanisme, en tant que les instal•lacions esportives s’emmarquen en la dotació de serveis de caràcter educatiu i cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada