El govern de la Seu presenta dues regidories de nova creació

batallaL’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha avançat aquest migdia en roda de premsa com ha quedat dissenyada l’organització del nou govern municipal d’aquest nou mandat municipal 2015-2019.

Batalla ha volgut remarcar en aquesta presentació de les àrees d’acció de govern “allò què volem fer”. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc ha explicat que l’acció de govern municipal es basarà en quatre grans ítems: la recuperació econòmica, les polítiques socials, una ciutat endreçada i equipada, i la participació ciutadana, la transparència i el bon govern.

Respecte a la recuperació econòmica, Albert Batalla ha explicat que “des de l’Ajuntament ajudarem en tot allò que puguem per tal que aquesta recuperació arribi tant a les famílies com a les empreses”. Les polítiques socials és un altre punt fort d’aquest nou govern municipal, seguint en la mateixa línia treballada en els darrers mandats. Pel que fa a tenir una ciutat endreçada i equipada, Batalla ha avançat que en els propers mesos es presentarà un pla d’inversions per fer-ho possible. El darrer ítem, la participació ciutadana, la transparència i el bon govern, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha manifestat que “els temps en què vivim ens demanen un esforç complementari en aquesta qüestió, i ho portarem a terme, tot facilitant més la participació dels urgellencs i urgellenques en la presa de decisions, així com l’accés a la informació de la institució perquè tothom qui ho vulgui, sàpiga com s’inverteixen els recursos públics”.

Nou cartipàs municipal

Durant el ple d’avui també s’informarà de les delegacions sobre el cartipàs municipal que l’alcalde de la Seu d’Urgell ha decretat. En aquest sentit, s’han organitzat tres grans àrees, tal i com ja estava establert en el darrer mandat, però amb la incorporació de dues novetats “tot seguint la línia marcada pels objectius de l’acció de govern que volem portar a terme en aquest pròxims quatre anys, crearem la Regidoria Transparència i Bon Govern, i també la Regidoria de Treball Fronterer”, ha informat Batalla. Respecte a la de Treball Fronterer, l’alcalde de la Seu ha justificat la seva creació “per poder anticipar-nos als canvis que es produeixin en el mercat andorrà i ajudar millor a un col·lectiu de treballadors i treballadores importants per la ciutat”.

Les àrees, que corresponen a les tres tinences d’alcaldia, són: serveis centrals i territori; atenció a les persones; i promoció de la ciutat.

La primera, que serà presidida pel primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, serà l’àrea de serveis centrals i territori. Aquesta comprèn: Hisenda, Urbanisme, Serveis municipals, Mobilitat i Habitatge, Recursos Humans i Medi Ambient i Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, el regidor de les quals serà Jesús Fierro. També hi ha les regidories d’Atenció Ciutadana i OAC que encapçalarà Isidor Alberich. A més, també s’hi engloben la regidoria de Barris que ostentarà Anna Vives, mentre que el regidor responsable del poble de Castellciutat en serà el propi alcalde, Albert Batalla.

La segona àrea està dedicada a l’atenció a les persones i serà presidida per la segona tinent d’alcalde Anna Vives. Aquesta àrea emmarca les regidories de Serveis socials, Participació ciutadana, Comunicació i Transparència i Bon Govern, la responsabilitat de les quals recaurà sobre la mateixa Anna Vives. També s’hi inclouen les regidories de Salut, Solidaritat i Cooperació, Gent Gran i Polítiques d’Igualtat que encapçalarà Montserrat Bonet, mentre que les regidories de Joventut i Infància i Ensenyament seran encapçalades per Sílvia Iscla.

La tercera àrea serà la dedicada a la promoció de la ciutat que serà presidida per la tercera tinent d’alcalde, Mireia Font. Les regidories d’Empresa, Ocupació, Treball fronterer, Turisme i Promoció econòmica seran encapçalades per la mateixa regidora Mireia Font, mentre que la regidora de Cultura quedarà dividida en dues subàrees: la de programació cultural, dirigida per Mireia Font, i la d’Escoles Municipals, dirigida per Anna Vives. La regidora de Festes serà per Sílvia Iscla, i Isidor Alberich serà responsable de les regidories d’Innovació Tecnològica i Esports.

Renúncia d’una regidora

D’altra banda, la sessió plenària d’aquest vespre també abordarà, entre d’altres punts, donar compte de la renúncia de Meritxell Planes com a regidora, i que, com ja es va informar fa uns dies, serà substituïda per Sílvia Iscla, número nou de la llista de CiU.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.