batallaEl govern municipal de la Seu d’Urgell, en roda de premsa, ha rebutjat aquesta tarda les afirmacions del grup municipal socialista que asseguren que tots els grups de l’oposició van forçar l’ajornament del debat sobre el model comercial de la ciutat i la implantació d’una superfície mitjana.

“El govern municipal estava disposat a posar-ho a votació fos quin fos el resultat, perquè és un tema que portem molts mesos parlant-ne amb tots els partits de l’Ajuntament i ens semblava absurd que es retardés, però vam entendre que si hi havia peticions i dubtes era bo que s’aclarissin perquè tothom pogués votar amb coneixement de causa”, ha explicat Albert Batalla.

L’alcalde urgellenc també ha afegit que “l’acord amb tots els grups passava per no fer partidisme d’aquesta decisió, cosa que el portaveu PSC Òscar Ordeig ha trencat, una vegada més”. “Estem cansats d’aquesta dinàmica de mentides i deslleialtats d’aquest grup municipal i denunciem públicament que rebutgem aquesta forma de fer política. No són de fiar” ha conclòs Batalla.

L’alcalde de la Seu ha explicat que els grups de l’oposició van demanar retirar l’aprovació la modificació número 27 del Pla General d’Ordenació Urbana del (PERI 3 entre carreteres) i de la modificació de la trama urbana consolidada del municipi, just una hora abans de celebrar-se el ple i posposar així la seva votació al pròxim plenari del mes d’abril. “Ho vam acceptar de bona fe perquè tothom pogués estudiar-ho millor i madurar el seu vot”, ha afirmat l’alcalde de la Seu d’Urgell.

Batalla també ha volgut aclarir que aquests dos punts de l’ordre del dia del ple d’ahir es van retirar del ple del mes de febrer per una “qüestió tècnica, ja que ens faltava un document de l’Agència Tributària que permetrà que l’edifici de la duana vella passi a ser de titularitat municipal”. “Al febrer, com equip de govern no volíem iniciar el procés sense aquest document a l’expedient”.

Albert Batalla, acompanyat per diversos membres de l’equip de govern municipal, ha explicat que no esperaran al ple ordinari del mes d’abril sinó que prèviament convocarà un ple extraordinari per debatre els punts ahir posposats. “D’aquesta manera demostrarem que l’equip de govern sí que té clar el model comercial de la ciutat i on tothom s’haurà de posicionar al respecte davant llums i taquígrafs”.

Model comercial

Durant la roda de premsa, l’equip de govern ha explicat de nou quina és la seva aposta de model comercial per la ciutat. Batalla ha explicat “que aquest model està recollit en el Pla Estratègic Comercial de l’any 2013, un pla estratègic fet amb la participació de comerciants i consumidors”.

Segons l’equip de govern el principal objectiu comercial és el de reforçar el paper de capital comercial i de serveis que sempre ha estat la Seu a la comarca i al Pirineu. Això passa per fidelitzar els urgellencs i per atraure nous clients geogràficament propers.

“El nostre model es basa en reforçar la importància cabdal del comerç de proximitat i alhora combinar-ho amb la instal·lació a la Seu d’alguna mitjana superfície comercial que funcioni com a motor de nous clients a la ciutat, així com la creació de 60 a 70 llocs de treball directes”, ha explicat Batalla.

L’alcalde de la Seu ha recordat també que fa uns mesos es va constituir la taula de comerç entre el govern municipal i els representants dels comerciants per avançar estratègies concretes com la dinamització de l’obertura comercial dels dissabtes a la tarda, la potenciació del carrer dels Canonges o la millora de la senyalització comercial de la ciutat.

1 comentari

  1. El que haurien de fer l’Albert Batalla i l’Òscar Ordeig es preocupar-se més pels ciutadans i ciutadanes de la Seu d’Urgell. Semblen més preocupats per les seves aspiracions polítiques, els dos són actualment diputats del Parlament de Catalunya. No saben prou el rebuig que tenen entre els urgellencs i urgellenques. El que passa és que els ciutadans són correctes i educats, i no manifesten obertament el seu descontentament. Tots dos es portaran una gran sorpresa en les eleccions municipals del proper any. I sinó al temps. Gaudiu dels vostres sous i del vostre poder que us queda poc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada