El secretari d’estat d’Afers Europeus considera que les negociacions per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea poden durar com a mínim dos anys més. I recorda que, es vol rubricar el tractat amb San Marino i Mònaco.

El 2018 hi va haver reunions entre Andorra i la Unió Europea pel tractat d’associació cada sis setmanes. El 2019 la freqüència de les trobades ha baixat. Des del Govern es creu que no es podrà enllestir un acord almenys fins al 2021 o 2022.

El Secretari d’Estat Afers Europeus, Landry Riba, creu que “un mínim de dos anys més seran necessaris. Si el ritme de treball és bo, hauríem de poder arribar en aquell moment a un acord pràcticament conclòs”.

Landry Riba afegeix que això pel que fa a Andorra, però aquest tractat l’han de signar també els altres dos microestats, “a la vegada”. Afegeix, que “estem negociant, això no s’ha d’oblidar mai i dins una negociació cadascú estableix el seu ritme i els seus punts de palanca. L’estratègia de San Marino no és la mateixa que la de Mònaco, i que no és la mateixa que la d’Andorra”.

Des del Govern es recorda que aquest conveni és molt important pel Principat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada