El Govern creu que ingressarà més de 13,5 milions d’euros per l’IRPF del 2019

Oficina d'atenció al públic del Departament de Tributs i Fronteres
Oficina d’atenció al públic del Departament de Tributs i Fronteres. Foto: ATV

La recaptació final per la campanya de l’IPRF superarà els 13 milions i mig. Són els càlculs del Govern, que destaca que més del 80% dels obligats tributaris han fet la declaració en línia.

Entre l’1 d’abril i el 30 de setembre, més de 17.200 contribuents havien de presentar la declaració de l’IRPF del 2019. Les previsions inicials de l’Executiu eren d’una recaptació de 13,5 milions.

Encara no s’han tancat les xifres, però els resultats ja són superiors. Tot i així, el pronòstic per a la campanya del 2020 la preveu molt més baixa, ha assegurat el director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa.

A més, enguany, la majoria de contribuents ha fet la declaració a través d’internet. Segons ha explicat Hinojosa, “hem arribat a un rati de presentació del 82,5%, que suposa un augment respecte a l’any passat de gairebé el 48,6%”

Hi ha hagut dos motius: la por de la pandèmia i una nova plataforma informàtica que ho facilita. També que s’ha obligat a tots aquells que tenen activitat econòmica -treballadors per compte propi, administradors de societats, etcètera- a presentar-la amb aquest format.

TOTES LES NOTÍCIES