El Govern considera que tant el túnel de la Tàpia com el de les Dos Valires reuneixen les condicions suficients per permetre el pas de mercaderies perilloses. Així ho posa en relleu en la resposta a la pregunta de la consellera socialdemòcrata Rosa Gili que volia saber quines mesures de seguretat s’apliquen al pas d’aquest tipus de mercaderies per aquestes dues infraestructures viàries. La resposta de l’Executiu ha estat publicada aquest dimarts al Butlletí del Consell General.

El Govern considera que els dos túnels tenen les condicions tècniques de dimensionament i d’instal·lacions, així com els protocols d’explotació i d’intervenció en cas d’incident/accident, que s’apliquen des del Cenatra, similars o superiors als que es prescriuen en les normes tècniques de referència. A més, assenyalen que aquestes mesures estan reforçades pels equips humans de primera intervenció formats per poder intervenir en incidents/accidents en túnels, i completades pels equips dels cossos especials que intervenen en cas d’accident en un túnel, que han participat activament en tots els simulacres d’emergència que s’han fet des de l’obertura del túnel d’Envalira l’any 2002.

La resposta del Govern destaca que el túnel de les Dos Valires disposa d’un protocol específic per al pas de vehicles amb matèries perilloses. Aquest protocol estableix com a requisit previ a l’entrada al túnel la comunicació per part del transportista al Cenatra amb una antelació mínima de 30 minuts, per evitar que coincideixin diversos vehicles d’aquestes característiques en el mateix tub. En aquest sentit, cal tenir en compte que el temps de permanència a l’interior del túnel d’un camió pesant és d’uns tres minuts.

Pel que fa al túnel de la Tàpia, el Govern assenyala que tenint en compte la poca longitud del túnel de la Tàpia i, per tant, el curt temps que un vehicle tarda a travessar-lo (uns 30 segons), es va acordar no establir un protocol similar al del túnel de les Dos Valires per al pas dels vehicles de transport de matèries perilloses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada