El Govern ha aprovat avui, a proposta del titular d’Educació i Ensenyament Superior, la convocatòria d’una beca per participar al programa Estudi dels instituts dels Estats Units d’Amèrica, estiu 2017, adreçada als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri encarregat de l’educació.

El curs està organitzat per la Secció d’Estudis i Afers Culturals del Departament d’Estat dels Estats Units d’Amèrica. L’òrgan que gestiona la beca és el Comitè Bilateral Fulbright Andorra. Les formacions començaran el juny del 2017.

El curs és una formació intensiva de cinc setmanes de l’àmbit de la civilització contemporània dels Estats Units d’Amèrica i tracta amb profunditat temes contemporanis de la societat, l’educació, la cultura, la política i les institucions americanes. Les primeres quatre setmanes es cursaran a la University of Illinois at Urbana-Champaign, i la cinquena és un viatge programat per visitar institucions estatunidenques i conversar amb líders de comunitats locals.

Així mateix, el Govern ha aprovat la convocatòria d’una beca per participar al programa Estudi dels instituts dels Estats Units d’Amèrica, estiu 2017, adreçada a professors universitaris.

S’organitzen sis cursos diferents en funció de l’àmbit d’estudis: literatura americana contemporània, periodisme i comunicació, pluralisme de les religions als Estats Units d’Amèrica, cultura i societat dels Estats Units d’Amèrica, política exterior dels Estats Units d’Amèrica, i política i pensament polític dels Estats Units d’Amèrica.

Les formacions tenen una durada de sis setmanes i comencen entre el juny i el juliol del 2017. Les primeres quatre setmanes de formació són a la universitat i les altres dos són de viatge programat per visitar institucions estatunidenques i conversar amb líders de comunitats locals.

El Comitè es fa càrrec de totes les despeses del viatge, tant nacionals com internacionals, l’allotjament i els àpats, i dóna assignacions per llibres, material i activitats culturals. S’estima que el cost total per participant és d’uns 12.000 USD més el viatge d’anada i tornada.

El període per presentar la sol·licitud s’obrirà l’endemà de publicar la convocatòria al BOPA i es tancarà el 20 de gener del 2017.

Per a més informació us podeu adreçar al Comitè Bilateral Fulbright, Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, av. Rocafort, 21-23 edifici el Molí, AD600 Sant Julià de Lòria, al telèfon +376 743 300 o al correu electrònic: fulbrightandorra@govern.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada