El Govern compartirà el nou full de ruta amb els partits i els agents socials i econòmics al juliol

Membres del Govern en una sessió del Consell General
Membres del Govern en una sessió del Consell General. Foto: Eduard Comellas

El cap de Govern, Xavier Espot, preveu tenir les noves prioritats del Govern per a la legislatura aviat i compartir-les amb els grups parlamentaris el mes de juliol. Ho ha dit en seu parlamentària, on ha assegurat que el Govern està disposat a rebre aportacions tant dels grups parlamentaris com dels agents econòmics i socials. Ho ha fet en el marc d’una pregunta respecte de la situació del departament d’Afers Socials, que incrementarà personal per fer front a la situació actual i futura.

Xavier Espot ha anunciat que els secretaris d’Estat d’Afers Europeus i d’Infraestructures han acabat el treball de prospecció ministeri per ministeri per redissenyar les prioritats del Govern per fer front a la crisi econòmica derivada de la sanitària. Espot ha anunciat que ara la proposta que facin Landry Riba i César Marquina s’analitzarà en consell de ministres i que el mes vinent es traslladarà als grups parlamentaris, com també als agents socials i econòmics. Una proposta, ha dit, oberta a suggeriments.

Tot plegat ho ha explicat a preguntes tant socialdemòcrates com de Terceravia respecte de la situació del departament d’Afers Socials que ha fet front a molta demanda i amb previsió de més els propers mesos. Un departament que de fet veurà incrementada la seva plantilla amb 7 persones, 5 treballadors socials i dos educadors socials. També preocupa la situació del mercat de treball, l’impacte del qual se sabrà, segons paraules del cap de Govern, un cop es reprengui totalment l’activitat.

TOTES LES NOTÍCIES