El Govern, en la sessió d’aquest dimecres, ha analitzat el contingut de la Proposició de llei de mesures contra la morositat, presentada pel Grup Parlamentari Demòcrata, i ha acordat emetre un criteri favorable.

L’executiu comparteix plenament la “preocupació” pels danys que la “morositat en augment” causa en el teixit empresarial i apunta que contribueix a crear serioses dificultats financeres a les empreses, posa en risc llocs de treball i soscava la seguretat jurídica de les operacions comercials.

El criteri del Govern assenyala que la Proposició cobreix un buit pel que fa al termini a partir del qual són exigibles les obligacions de pagament entre empresaris i considera a més en consonància amb les pràctiques habituals l’establiment d’un sostre de 60 dies, sostre que no obstant pot ser modificat a l’alça o la baixa per les parts.

L’executiu comparteix igualment la fixació d’un interès agreujat, per als morosos alhora que sotmet a l’administració pública als mateixos terminis i condicions que als particulars.

El Govern vol igualment matisar en el seu criteri que la morositat no és sempre deliberada sinó que també cal tenir en compte que part d’aquests pagaments “no es produeixen o s’endarrereixen per impossibilitat del deutor de fer-hi front en els terminis i condicions estipulats”. Constata que la proposició contribuirà a “combatre i reduir” la morositat voluntària i deliberada però que la resolució de la morositat imputable a d’altres causes és difícilment soluble amb un text legals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada