El Govern català reforça casernes del Pirineu amb més Mossos

Mossos d'Esquadra
Mossos d’Esquadra. Foto: Arxiu

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest dimecres la benvinguda als 762 nous agents de la 30 promoció que s’han incorporat els darrers dies al cos en període de pràctiques. Després d’un any de formació, 468 mossos i 294 mosses han iniciat el seu període de pràctiques que els portarà a patrullar per tot el territori i suposarà l’inici de la seva carrera professional i de servei públic.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que “l’element més important per a garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible”. “La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses”, ha afegit.

Dels 97 agents nous, la Regió Policial del Pirineu Occidental es reforça notablement amb 52 nous agents. La comissaria de Mossos de Vielha e Mijaran suma 13 nous agents, a més de Sort i el Pont de Suert amb 10 nous agents en cadascun dels llocs. També s’incorporen 7 agents a la Seu d’Urgell, 7 més a Tremp i 5 a Puigcerdà.

En el cas de la Regió Policial de Ponent s’incorporen 45 nous agents. A la ciutat de Lleida s’hi destinen 9 nous agents, la mateixa xifra que a Mollerussa. També destaquen els 15 nous agents a la comarca de la Noguera (8 a Balaguer i 7 a Ponts). A més s’incorporen 5 agents nous a les Borges Blanques, 4 a Cervera i 3 a Tàrrega.

Amb un any de formació intensa ja darrere seu, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la seva tasca policial. En aquesta etapa, “lluiran el nou uniforme amb orgull, però també amb un profund sentit de responsabilitat en la defensa de la seguretat i el benestar de la ciutadania”, apunten des del Govern català.

[do_widget id=category-posts-pro-64]