El Govern català ha anunciat que treballarà “conjuntament” amb l’Ajuntament de la Seu i amb la resta d’ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional espanyola per haver aprovat mocions de suport a la declaració de sobirania del Parlament, per trobar així la “resposta més adequada” al que considera una “persecució judicial”. Ho ha afirmat la consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs, després de reunir-se amb els alcaldes de Celrà, Girona, la Seu, Igualada i Sant Cugat del Vallès.

Borràs ha volgut mostrar el suport de la Generalitat als cinc ajuntaments denunciats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional, després de reunir-se amb els alcaldes dels municipis denunciats: Albert Batalla, Mercè Conesa, Marc Castells, Daniel Cornellà i Carles Puigdemont. Borràs ha assenyalat que “igual que els ajuntaments van estar al darrere del procés, del Govern, del president, del dret a decidir, ara és el Govern qui està al seu costat” i ha volgut donar un missatge de “tranquil·litat” als consistoris. La consellera ha explicat que han acordat reunir-se més vegades per treballar de forma conjunta a mesura que avanci la investigació de l’Audiència Nacional.

Meritxell Borràs ha qualificat de totalment desproporcionats els delictes pels quals l’Audiència investiga els ajuntaments, com ara “sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions i ús indegut de fons públics”. La consellera de Governació en funcions ha denunciat que alguns vulguin “criminalitzar” i “emmordassar” els ens locals i “atacar les llibertats” i “el conjunt del país”, en al·lusió al Govern espanyol. “Qualsevol atac a la llibertat, allà ens trobaran”, ha afirmat Borràs, que ha exhortat: “Deixin en pau els ajuntaments de Catalunya!”.

El batlle de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, ha instat a “muscular-nos jurídicament per plantar batalla a aquest atac de l’estat espanyol cap a les institucions locals de Catalunya”. L’alcalde de Girona i president de l’AMI ha assenyalat que “de moment són pocs” els ajuntaments investigats però ha assegurat que “en vindran més ja que n’hi ha un centenar que han aprovat la moció o que ja l’han portada al ple i tenen majoria suficient per fer-ho”. Puigdemont ha animat a “aprovar tantes mocions com calgui” i ha assenyalat que seria un “absurd jurídic” que tots aquests consistoris fossin investigats per l’Audiència.

De la seva banda, Miquel Buch ha donat suport tant als càrrecs electes com als treballadors públics, a qui ha assegurat que no “posarem entre l’espasa i la paret com fa la justícia espanyola”. El president de l’ACM ha convidat tots els ajuntaments a plantejar mocions, més enllà del suport a la declaració sobiranista del Parlament, per denunciar el que considera “una manca de respecte” i per “defensar la llibertat d’expressió”.

Text i foto. RàdioSeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada