aeroport-seu

El Govern català ha aprovat autoritzar la subscripció del Conveni d’entesa amb el Govern d’Andorra per a la cogestió i la promoció conjunta de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. El conveni estableix els termes concrets de la col·laboració en la gestió i l’explotació de l’aeroport perquè esdevingui un revulsiu per al territori.

 La gestió i l’explotació de l’aeroport continuarà a càrrec de la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya. El Govern d’Andorra aportarà el 50% del cost d’explotació de la infraestructura i una part variable en funció del nombre de passatgers que arribin en vols comercials a l’aeroport. Es crearà una comissió mixta formada per representants dels dos governs, presidida per un representant de la Generalitat, que aprovarà els plans de treball biennals.
 
El Govern ja ha realitzat tots els tràmits i obtingut tots els permisos perquè l’aeroport pugui rebre aviació comercial a partir del 8 de gener, quan es convertirà en una infraestructura d’ús públic i hi podran operar vols turístics, de passatgers, mercaderies, correus o aerotaxis.
 
Fa poc més d’un any, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Ministeri de Foment i el Govern d’Andorra van acordar impulsar actuacions per convertir-lo en infraestructura d’ús públic. Des de la seva obertura el 2010 és d’ús privat. Amb aquest objectiu, el Govern ha invertit un milió d’euros en les actuacions següents: dotació dels mitjans (materials i humans) necessaris per a la prestació del servei de salvament i extinció d’incendis a l’aeroport; inversió en equips de seguretat: arcs de seguretat i escàner; instal·lació d’una estació meteorològica aeronàutica automatitzada per facilitar informació als pilots; procés per a la implantació d’un Servei d’Informació en Vol en Aeròdrom (AFIS), i estudi de seguretat associat a la disponibilitat del Servei d’Informació de Vol d’Aeròdrom (AFIS). Prèviament, el Govern ja havia fet diverses actuacions d’adaptació de la instal·lació a infraestructura d’ús públic, entre elles l’adequació de diferents elements del camp de vols i altres espais amb un impacte directe en l’operativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada