consell2El Consell General ha aprovat per assentiment una nova pujada de les taxes del tabac. L´augment, d´un 10%, ha estat justificat per la necessitat de mantenir el diferencial de preus respecte a Espanya tot lluitant contra el contraban. Una altra llei que s´ha aprovat per unanimitat ha estat una modificació en l´intercanvi d´informació fiscal amb sol·licitud prèvia, que inclou la possibilitat de mantenir en secret una investigació de comptes per una durada determinada.

El Consell General ha aprovat per unanimitat la modificació de la llei de les taxes de consum del tabac. La modificació ha de permetre un ingrés per a l’estat valorat en prop de 15 milions d´euros.

El ministre de Finances ha volgut puntualitzar que aquest augment en les taxes no respon al fet que hagin disminuït les importacions. Els grups parlamentaris han donat suport a aquest augment del preu. En el cas del grup mixt, però, el seu president Jaume Bartumeu ha recordat que cal trobar una solució a la competència que Andorra té en zones frontereres, com ara la Jonquera, pel que fa a les franquícies. També s´ha recordat l´excessiva dependència dels ingresos de l´estat per aquest concepte.

El Consell també ha aprovat modificar la llei d’intercanvi d’informació fiscal amb sol·licitud prèvia en vigor des del 2009. Els articles modificats permetran investigar comptes mantenint el secret. Això només s´aplicaria en casos concrets en què la notificació a la persona investigada pogués entorpir la investigació i el secret només es podria mantenir sis mesos. El text ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris ja que ha de permetre seguir els estàndards que marca l’OCDE en materia de transparència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada