El Govern busca un nou emplaçament pel refugi guardat de la Vall del Madriu

El Govern té la intenció de construir un nou refugi guardat a la Vall de Madriu. El responsable de Patrimoni Natural i Banders, Gerard Olm, ha explicat que properament començaran els contactes amb tots els agents implicats com són la directora de la Comissió de Gestió del Madriu, Susanna Simó, el Departament de Cultura i els comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Sant Julià de Lòria per consensuar on s’emplaça l’edificació. Olm ha indicat que la intenció seria fer el refugi en un lloc estratègic i, per tant, situar-lo a prop dels diferents indicadors del Gran Recorregut (GR) que passen per la zona. La previsió, segons Olm, és fer l’obra en un termini de dos anys i es començaria a construir el 2013. Els treballs es dividiran en dues fases i la primera, que ja està pressupostada, costaria al Govern, aproximadament, uns 600.000 euros.

El responsable de Patrimoni Natural i Banders, Gerard Olm, ha explicat a l’ANA que el Govern té la intenció de construir un nou refugi guardat a la Vall del Madriu. L’obra, que es preveu fer-la en un termini de dos anys, es començaria a construir el 2013 i per a la primera fase l’Executiu hi destinarà uns 600.000 euros aproximadament.

Olm ha subratllat que encara no se sap on s’emplaçarà la nova edificació però, tot i això, ha indicat que la intenció és construir-la més avall d’on hi ha l’actual refugi no guardat de l’Illa. Olm ha destacat que ‘es vol buscar un lloc més estratègic de la zona’, referint-se d’aquesta manera a un emplaçament proper als diferents indicadors del Gran Recorregut (GR).

Però, per saber on es construirà definitivament el refugi guardat del Madriu caldrà, segons ha anunciat Olm, fer la zonificació d’usos i una avaluació de l’impacte ambiental que pot tenir l’edificiació d’aquest espai, a més d’iniciar, properament, un procés de negociació amb totes les parts implicades amb la Vall del Madriu com són la Comissió de Gestió del Madriu, el Departament de Cultura i els comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Sant Julià de Lòria.

1 comentari

  1. Però per quin set sous cal un refugi guardat al Madriu!!!?

    Una vall que tenim verge i ara hi volen posar un refugi guardat! No n’hi ha prou amb els refugis lliures que ja hi ha? Qualsevol excursionista pot aturar-se a Fontverd, Els Orris i l’Illa, sense comptar amb les cabanes intermitges que es poden trobar, realment cal un refugi guardat? No és pas una excursió de tants dies com per a necessitar-ne un!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES