El Govern busca alternatives a la compra de bons d’EMAP si la societat no en fa front

cincaEl Govern i el Comú de la Massana estan buscant, conjuntament, mesures per elaborar una alternativa per presentar als bancs en referència a la reestructuració del deute d’EMAP. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha argumentat que tot i que ja han mantingut alguna reunió amb els bancs, abans de tornar-s’hi a reunir i negociar, volen tenir una alternativa al que han demanat els bancs, que és tenir el recurs que el Govern garanteixi l’operació d’emissió de deute en el cas que l’entitat no pugui recomprar els bons. Els bancs van demanar que el Govern faci d’avalador i es comprometi a comprar els bons que no pugui comprar EMAP.

Segons ha explicat el ministre en declaracions prèvies a l’assemblea constituent de l’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals, el requisit dels bancs per assumir el deute d’EMAP no ha estat acceptat, de moment. El Govern i el Comú s’han anat reunint i estan treballant sobre el pla de viabilitat que es va presentar i sobre com articular la reestructuració del deute a partir d’aquest pla.

La demanda dels bancs és que el Govern garanteixi que comprarà els bons en cas que EMAP no pugui recomprar-los, però de moment s’estan buscant altres vies. El ministre considera que no és oportú tornar a reunir-se amb els bancs per tractar aquesta qüestió fins que s’hagi definit una alternativa per oferir-los. Ha opinat que ‘a la vista del pla hi ha més joc, i hem de veure fins a on podem arribar’.