El Govern d’Andorra, mitjançant el Departament d’Ensenyament Superior i Recerca, ha atorgat sis ajuts a estudiants d’Andorra que, durant aquest curs acadèmic 2014 -2015, començaran o continuaran estudis de tercer cicle per realitzar la seva tesi doctoral.

Aquest any s’han presentat 7 candidatures als nous ajuts de doctorat, i després del procés de selecció, els dos estudiants seleccionats han estat:

Tiago David Canelas Ferreira

Títol del projecte de tesi: Factors de risc ecològics de la malària clínica en l’àrea rural de Macha, Zàmbia i l’ús dels Sistemes d’Informació Geogràfiques en l’identificació.

La tesi es realitza en el programa de doctorat en Salut Global i Sostenibilitat de la Universitat de São Paulo

Valentí Turu Michels

Títol del projecte de tesi: Subglacial drainage and sediment consolidation in the Andorra glaciated valley (Southeastern Pyrenees), a case study. Modern analogs and fossil records.

El candidat realitza la tesi a la Universitat de Barcelona, al Departament de Geodinàmica i Geofísica.

Per altra banda, els quatre estudiants que han renovat els ajuts per al curs 2014-2015 han estat:

Marc Farré Foix

Títol del projecte de tesi: Desenvolupament d’índexs de biodiversitat morfològica aplicats a l’estudi dels efectes antropogènics sobre les comunitats biològiques.

Aquesta tesi es desenvolupa en el marc del Programa de doctorat en Biodiversitat de la Universitat de Barcelona i es realitza en col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM­CSIC).

Marc Núñez Eroles

Títol del projecte de tesi: Nanoestructuració de nanocintes de grafè per EBIE i transport electrònic.

En aquest cas, la tesi doctoral es realitza en Centre d’Elaboration de Matériaux et d’Etudes Structurales (CEMES), en el marc del Programa de doctorat de la Université Paul Sabatier.

Oriol Travesset Baró

Títol del projecte de tesi: Prospectiva estratègica de l’energia a Andorra. Model Integrat Regional per a la transició cap a un escenari sostenibilista.

Aquesta tesi es desenvolupa en el Sustainability Measurement and Modeling (SUMMLab), de la Universitat Politècnica de Catalunya, en col·laboració amb l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA).

Jennifer Morales Barbero

Títol del projecte de tesi: Patrons de distribució de la biodiversitat dels mamífers a la Península Ibèrica.

Aquesta tesi es desenvolupa en el Departament de Biologia Animal, Ecologia i Parasitologia de la Universitat de Salamanca.

La durada dels ajuts és d’un any, des de l’octubre del 2014 fins al setembre del 2015, segons el calendari de la universitat o el centre de recerca. L’import màxim fixat pels ajuts de tercer cicle és de 15.000 euros anuals

(1.250 euros mensuals). L’import global d’aquesta convocatòria de nous ajuts i d’ajuts de renovació 2014 és de 90.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada