subvencionsEl Govern, a proposta de la secretaria d’Estats d’Esports, ha aprovat les subvencions corresponents a entitats, clubs i federacions per al 2014. En total, l’administració atorgarà un total de 3.047.214 euros, una xifra lleugerament inferior (-4,34%) a la de l’exercici passat però que a efectes pràctics comporta el manteniment o l’increment del suport a les entitats.

Aquest fet es produeix perquè dues de les entitats que reben ajudes presenten aquest any particularitats respecte exercicis anteriors. En el cas del Comitè Olímpic, perquè el 2014 no hi ha Jocs dels Petits Estats, que representen un important volum de despesa, i de l’FC Andorra per la desaparició de la secció de futbol sala.

Les entitats beneficiàries d’augment són aquelles que disposen de subvencions de poca quantia i que no cobreixen ni les despeses mínimes de funcionament, o les que presenten projectes que s’han de realitzar aquest any i que, per tant, no pressuposen que s’hagin de mantenir en els següents exercicis. També s’augmenta la subvenció per a les federacions de muntanyisme i handbol pel seu creixement i increment de l’activitat. La secretaria d’Estat d’Esports vol precisar que ni en aquest cas ni en cap altre l’increment pressuposa cap compromís adquirit per als propers anys.

En canvi, mantenen la subvenció les federacions de billar, canoe-caiac, rugbi, petanca i hípica, el Comitè Olímpic, el VPC i el Wu Shu kung Fu. També es manté en el cas de la Federació d’Esquí, el Club Voleibol Andorra i el Bàsquet Club Andorra, que l’exercici 2013 no van ser objecte de la disminució general d’ajuts.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada