El Govern d’Andorra ha convocat la segona edició dels ajuts per a la mobilitat dels investigadors d’Andorra. Aquesta convocatòria, gestionada pel Departament d’Ensenyament Superior i Recerca del Ministeri d’Educació i Joventut, té la voluntat de promoure la internacionalització de la recerca, per tal de reforçar i garantir el bon desenvolupament i difusió de la tasca investigadora efectuada pels investigadors del país.

S’han atorgat total de 7 ajuts que contemplen les dos modalitats: les estades breus de recerca en centres d’investigació i la participació en congressos científics. En total, import atorgat ha estat de 6.244 euros.

Entre la modalitat d’estades breus de recerca, es destaquen les col·laboracions que investigadors del país faran al Centre On Migration, Policy and Society (COMPAS) de la Universitat d’Oxford i a l’Environtmental Institute de la University of College Cork, a Irlanda.

Entre les participacions a congressos que realitzaran els investigadors beneficiaris dels ajuts, es mencionen els fòrums científics següents: IX Congreso Iberoamericano de Psicologia i el 2º Congresso da ordem dos psicólogos portugueses a Lisboa (Portugal); IV Congresso Vertentes e Desafios da Segurança, a Leiria (Portugal); 4th European Conference on Permafrost, a Évora (Portugal); XVII Congreso Internacional EDUTEC: el hoy y el mañana junto a las TIC, a Córdoba (España); II Congreso Internacional de Ciencias de la Educación y Desarrollo, a Granada (España); i, V Congrés Internacional de Geografia de la Salut, a Manaus (Brasil)

El  Govern continua apostant per aquesta nova línia de suport a la recerca, per tal de promoure la mobilitat de la comunitat investigadora que contribueix, entre d’altres, a millorar les competències científiques dels investigadors, a promocionar la difusió dels seus treballs i a enfortir les col·laboracions amb altres institucions de recerca internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada