misseUn total de 31 empreses han presentat sol·licituds formals fins aquest dissabte a les 11 hores per accedir als crèdits del programa de finançament per cobrir les necessitats de liquiditat dels clients de BPA. Segons ha explicat el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, d’aquestes 31 demandes se n’han resolt favorablement 5 i una ha quedat denegada. L’import sol·licitat en total és d’uns 13 milions d’euros i, per ara, se n’ha autoritzat aproximadament 1,5 milions d’euros. Amb tot, una cinquantena d’empreses han demanat informació sobre els crèdits i podrien formular la seva demanda en els propers dies, ha reconegut Missé.

“Ve aquella empresa que té el 100% de la operativa de funcionament a BPA i s’ha trobat bloquejat”, ha exposat el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé. Així ha explicat que en els primers dies no s’hagi registrat una afluència massa alta a la zona d’atenció als clients habilitada al costat de l’Actua Corner. “Les empreses andorranes tenen molt clares les necessitats de circulant i la demanda que fan de finançament és molt acurada a les seves necessitats”, ha assenyalat.

Així, fins les 11 hores d’aquest dissabte s’havien registrat 31 sol·licituds d’empreses clientes de BPA per accedir al programa de finançament habilitat pel Govern i que preveu destinar, en una primera fase, 45 milions d’euros a aquelles empreses que tinguin compromesa la seva capacitat de liquiditat. De moment, se n’han resolt favorablement cinc i una ha estat denegada. En dos casos més s’ha demanat més informació “per tenir prou elements per prendre una decisió”, ha exposat Missé. La comissió encarregada d’analitzar les demandes segueix treballant en la resta de sol·licituds i s’espera que en els propers dies en puguin arribar més. I és que una cinquantena d’empreses més han demanat informació sobre la línia de finançament per poder acollir-s’hi.

L’import del total de sol·licituds és de 13 milions d’euros però per ara se n’han autoritzat 1,5 milions. En algun cas s’ha atorgat el 100% de l’import i en d’altres una part perquè tenen saldos disponibles en altres entitats o altres recursos, ha indicat Missé.

La resposta dels empresaris fins ara és d’ “agraïment”, segons Missé, per haver posat una solució ràpida a una problemàtica que pot ser important a final de mes.

Durant la jornada d’aquest dissabte un empresari ha acudit al punt d’atenció, de manera que s’han rebut 32 sol·licituds en els dos primers dies. 

A més, s’han examinat 19 de les demandes, de les quals se n’han autoritzat 12, se n’han negat 3 i n’hi ha quatre demandes més en comprovació de dades o complements d’informació, ha informat el Govern. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada