A  través de la signatura de l’acord que ha tingut lloc aquest dijous al matí, el Govern passa a assumir els set treballadors del servei d’atenció domiciliària que fins ara treballaven per al SAAS. Aquesta incorporació a la plantilla de l’executiu forma part de l’assumpció per part del Govern de la competència d’aquest servei domiciliari i que ha de suposar, també, que a partir del dia 1 de juliol els treballadors de sis comuns passin també a la plantilla del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i que, a partir del 15 de juliol, s’incorporin també els d’Encamp. Així, 33 persones que presten aquest servei domiciliari des dels comuns o el SAAS passaran a dependre de l’executiu, que així assumirà de manera efectiva aquesta atenció d’una manera “centralitzada i unificada”.

A partir de mitjans del mes de juliol, el Govern assumirà de manera efectiva tota l’atenció domiciliària, ja que a través del conveni signat aquest dijous ja passa a assumir els set treballadors del SAAS, l’1 de juliol incorpora els de sis comuns i a mitjans de juliol s’espera incorporar els d’Encamp. D’aquesta manera, tal com ha comentat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, es donarà un servei que suposarà una atenció “centralitzada i unificada”.

Aquest dijous, el Govern i el SAAS han signat el conveni per al traspàs de sis treballadors familiars i un coordinador que passen a la plantilla del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. Tal com ha explicat Espot, s’han mantingut les condicions de treball d’aquestes persones, ja que el coordinador farà les mateixes tasques que feia fins ara, i els drets que tenien consolidats se’ls respecta. A més, ha remarcat que en el futur podrien incorporar-se al pla de pensions dels funcionaris i a la mútua. El que sí que podran patir es alguna modificació horària en la seva jornada laboral, en funció de les necessitats del servei.

D’aquesta manera, i un cop s’incorporin els treballadors dels comuns, el Govern comptarà amb 33 treballadors per atendre aquest servei, tal com ja es va informar. A més, Espot ha reiterat que de cara a l’usuari no ha de suposar cap canvi, ja que fins i tot es respectarà que puguin ser atesos per les mateixes persones. En el cas concret dels treballadors del SAAS, fins ara donaven servei, per exemple, a Sant Julià de Lòria i ho continuaran fent. Tal com ha manifestat el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, “té més sentit” que aquest servei passi a dependre d’Afers Socials i ha celebrat la signatura d’aquest conveni.

Tal com ja es va anunciar, la voluntat del Govern és potenciar molt més aquest servei, estenent-lo als caps de setmana i en horari nocturn, motiu pel qual la plantilla es pot veure incrementada per atendre les necessitats del servei, i tampoc no es descarta que es pugui externalitzar una part, de manera que sigui assumit per una empresa.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada