El Govern assegura que estava assabentat de l’operació de Monitor però que no afecta en res a Andorra

El Govern ha informat que des del novembre eren coneixedors de l’operació de compra de l’empresa assessora per a la captació d’inversió estrangera Monitor Group per part de la consultora Deloitte, que ha anunciat aquest dimarts el Periòdic d’Andorra. El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, ha explicat  que els van posar al corrent de les intencions, però que això no té cap conseqüència per al país perquè la major part de la feina de Monitor Group ja està feta. A més, però, durant el mes que fa des de l’anunci, s’ha constatat que ‘no ha afectat en res’ perquè s’han mantingut els contactes amb les mateixes persones i el mateix ritme de feina. Des del Govern tampoc pensen que hagi de tenir cap mena de repercussió en la credibilitat dels contactes que s’han establert amb possibles inversors. Per la seva banda, el conseller general socialdemòcrata David Rios ha manifestat que ‘estem profundament preocupats’ per la situació.

L’operació de compra que l’empresa Deloitte preveu fer de l’assessora Monitor Group ha estat rebut amb total normalitat al Govern, mentre que els membres de l’oposició socialdemòcrata s’han mostrat ‘profundament preocupats’.

Des de l’Executiu han informat que es tracta d’una operació que no tindrà repercussions al país, i que a més, no deixa en mala posició a l’assessora que va contractar el Govern per impulsar la captació d’inversió estrangera. Tal com ha explicat el cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, l’operació és una compra d’accions com qualsevol altra pel que fa a les sucursals de tot el món, i en concret a la de París, que és amb la que manté els principals contactes Andorra.

El cas especial és la filial nord-americana, que és la que s’ha acollit a la llei de Bankruptcy. Tal com ha explicat Missé, això no és perquè l’empresa estigui en una situació crítica sinó que és una operació que es fa sovint als Estats Units per facilitar les transaccions i garantir al comprador que el que adquireix té un futur.

A banda d’això, Missé ha assegurat que en cap cas això afecta al contracte del Govern amb l’assessora, i que tot i que els van informar a principis de novembre de la transacció, no els va preocupar perquè el funcionament es manté igual. El cap de projectes estratègics ha indicat que s’han mantingut els contactes amb les mateixes persones que abans i que l’empresa segueix complint amb la seva tasca sense cap alteració.

De fet, el paper més important de Monitor Group al país va ser al principi amb la detecció dels clústers a desenvolupar i la seva creació, i amb els contactes amb empreses estrangeres. Del centenar d’empreses que es van interessar pel Principat, tal com estava previst és la iniciativa Actúa la que es fa càrrec de mantenir el contacte i tancar els acords que calgui, i per tant Monitor Group ja no hi intervé més que donant suport quan se’ls demana.

El principal objectiu de Monitor Group actualment és acabar de tancar els tres acords més importants que té entre mans, i que segons Missé ‘n’hi ha dos que estan molt a prop de ser signats i anunciats’. Per tant indica que en cap cas s’ha alterat el ritme de feina.

 

El PS es mostra preocupat

Tot i el ferm posicionament del Govern, des del grup socialdemòcrata hi ha un punt de vista molt diferent. El conseller general David Rios ha expressat que ‘estem profundament preocupats’ perquè ‘el Govern va apostar cegament per aquesta empresa i ‘entenem que falta feina per fer’.

A més, ha opinat que dels beneficis que s’havia anunciat que hi hauria ‘no els estan portant, no veiem que hagin fet res’. Rios opina, també, que aquest anunci suposarà una ‘evident manca de credibilitat’ perquè els inversors busquen seguretat ‘i no estem donant aquesta imatge’.

1 comentari

  1. Qui ès que no fà la seva feina?, Monitor Grup o Govern.Llei d’immigració on els residents passius han d’invertir 400.000 Euros, peró ho poden fer en productes bancaris en lloc de bens immobles o negocis del país. Llei de la CASS on l’activitat económica d’una persona ve donada pel registre de societats i no pel registre de comerç o registre de professions lliberals. Marxa enrera per l’helipor del Patapou(Si els tècnics francesos constaten aixó, de que serveix pagar sous importants a tècnics de Govern que no ho veuen o no saben?. etc……DIMISSIONS

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES