El Govern assegura que el model de competències proposat ‘no requereix canviar la Constitució’

competenciesEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha respost aquest dimecres a les crítiques fetes pels comuns en relació a la proposta de modificació de la Llei de competències. Cinca ha dit que la reacció dels cònsols ‘entra dins de la normalitat’ perquè ‘no hauria estat massa normal que l’acceptessin al 100% d’un dia per l’altre’, però ha assegurat que el Govern va posar com a límit que la reforma no requerís canviar la Constitució.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que no qüestionaran el parer de l’expert constitucionalista contractat pels cònsols, Miguel Ángel Aparicio, però ha afegit que el ministre de Presidència ‘també s’ha fet assessorar’ per tal que la proposta respecti la voluntat de no haver de canviar la Constitució. Així mateix, ha assegurat que la voluntat del Govern ‘no és imposar un document’, sinó que el que s’ha volgut fer és ‘una negociació sobre una cosa concreta’.

Cinca ha dit ara cal entrar en un procés de negociació, ja que són ‘idees confrontades que caldrà analitzar i debatre’, perquè són conscients que és una ‘proposta ambiciosa’. També ha afegit que ‘no anem a colar gols a ningú, sinó que volem arribar a un acord’.