El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que el Govern continuarà treballant per evitar la dissolució de Grandvalira mentre la decisió no sigui irreversible. Així ha respost el ministre a les declaracions fetes aquest dimarts pel director general de Saetde, Joan Viladomat, durant les quals va assegurar que la declaració d’interès general del projecte de la plataforma de Soldeu era “il·legal”. Cinca ha reiterat que la declaració es va fer en base al que preveu la llei i ha recordat que “hi ha molts precedents”, i també ha assegurat que quan la Federació Internacional d’Esquí (FIS) va decidir quins eren els millors emplaçaments per celebrar-hi proves de la Copa del Món “no ho va fer en termes parroquials”.

Després que Joan Viladomat es refermés aquest dimarts en la seva intenció de dissoldre Nevasa, la societat que gestiona Grandvalira, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha reiterat que el Govern “continua pensant que és un gran error”, de manera que continuarà treballant per evitar-lo. Així, ha anunciat que està previst que el cap de Govern, Toni Martí, torni a mantenir una reunió amb el màxim accionista de Saetde. “Fins que no sigui una decisió consumada i irreversible hem de centrar tots els esforços en intentar que s’eviti”, ha afirmat.

Cinca ha reiterat que la declaració d’interès general del projecte de la plataforma de Soldeu, que Viladomat considera il·legal, es va fer en base al que preveu la llei i perquè consideren que millorarà l’oferta turística del país. Quant al fet que Viladomat hagi expressat la seva intenció de portar la qüestió a la justícia, Cinca ha recordat que l’execució del projecte va a càrrec d’Ensisa, de manera que no sap si la demanda tindrà efectes suspensius.

Cinca també s’ha defensat de les crítiques de Viladomat respecte a les inversions que s’han fet a Ensisa, assegurant que tots els governs han fet moltes inversions per afavorir l’oferta turística de neu “en el seu conjunt”, i ha posat d’exemples la millora de la carretera d’Arcalís o la promoció que en fa Andorra Turisme.

A més, s’ha mostrat convençut que les pistes de l’Avet o Àliga es van triar com a emplaçaments per a proves de la Copa del Món perquè complien els requisits tècnics que fixa la FIS, de manera que la decisió “no es va fer ni en termes parroquials ni de societat explotadora, sinó en termes de país”.

Finalment, el ministre s’ha mostrat convençut que aquest dijous tots els consellers de DA evitaran que prosperi la moció presentada pel PS contra el projecte de Soldeu, ja que “la lògica és que donin suport a la proposta que el Govern va validar”.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada