El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Decret d’aprovació d’una emissió de deute públic a curt termini del Principat d’Andorra per un import de 100 milions d’euros en la modalitat de bons a l’empara del programa d’emissió de deute públic del 20 de setembre del 2017.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que aquesta nova emissió dóna continuïtat a l’aposta del Govern per diversificar les fonts de finançament de l’Estat i de gestionar el deute públic, i ha recordat la bona acollida que han tingut les diferents emissions per part dels inversors.

Les condicions finals de l’emissió són les següents:

Emissor: Govern del Principat d’Andorra
Nombre de títols emesos: 100.000
Categoria de l’instrument: Bo de cupó zero
Formalitzacions del deute: Bons a 12 mesos
Tipus d’interès fix: Cupó zero
Rendiments d’amortització: 0,60%/ any
Preu d’emissió de la unitat: 994,04 euros
La data de l’emissió és el 17 d’octubre del 2018

La data d’entrada en vigor del Decret de l’emissió és el 26 de setembre del 2018, la data límit de formalització prop de les entitats bancàries de les sol·licituds de subscripció per part dels inversors elegibles serà el 10 d’octubre del 2018. La subhasta per part de Govern es farà efectiva el 12 d’octubre del 2018, la liquidació de la subscripció serà el 17 d’octubre d’aquest any, la data fixada com a venciment final és 17 d’octubre del 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada