El Govern aprova una emissió de deute de 20 milions d’euros en bons de l’Estat a Banco Santander

Bitllets d'euros
Bitllets d’euros Foto de Markus Spiske on Unsplash

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Finances, Eric Jover, una emissió de deute de 20 milions d’euros en la modalitat de bons de l’Estat, en el marc del programa d’emissions de deute públic que va aprovar-se el passat 25 de març.

L’operació permet refinançar part de l’emissió de deute que vencia el 17 d’octubre del 2020. Així la present emissió, subscrita íntegrament per l’entitat Banco Santander –a 2 anys i amb un tipus d’interès del 0,60%–, permet continuar avançant en la voluntat de l’Executiu de diversificar el deute andorrà i alhora internacionalitzar-lo per tal d’incrementar-ne la seva sostenibilitat.

És la primera vegada que es realitza una col·locació d’aquest tipus, d’emissions de deute nacional a clients de fora del Principat. Esdevé així un primer pas per a les emissions de deute internacional que el Govern prepara per als pròxims anys.

El ministre de Finances ha reiterat que, en el context d’incertesa existent, la voluntat de l’Executiu és la d’incrementar la fortalesa del finançament de l’Estat assegurant-ne al màxim la seva resiliència.